Jong muziektalent uit Drenthe wordt opgeroepen om mee te doen aan het Koninklijk Concertgebouw Concours.
Jong muziektalent uit Drenthe wordt opgeroepen om mee te doen aan het Koninklijk Concertgebouw Concours.

Concertgebouw zoekt muziektalent uit Drenthe

Algemeen

REGIO - Het Koninklijk Concertgebouw nodigt alle 9- tot 14-jarigen uit Drenthe die zingen of een instrument spelen uit om mee te doen aan het Koninklijk Concertgebouw Concours. Bij dit concours, dat dit jaar zijn vijftiende editie beleeft, draait het om plezier hebben in muziek maken. 

Kinderen krijgen een kijkje achter de schermen, ontmoeten bekende artiesten en musici, en gaan op eigen niveau - of ze nu beginner zijn of al meer muzikale meters hebben gemaakt - aan de slag. Deelnemers die zich al verder hebben ontwikkeld doen mee aan het finaletraject en maken kans op een geldprijs, een masterclass en een solo-optreden in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Nieuw dit jaar is de aanmoedigingsprijs voor een nog pril, maar veelbelovend talent. Aanmelden voor het concours kan tot en met 18 april via concertgebouw.nl/concours. Ook aan voorgaande edities van het Koninklijk Concertgebouw Concours deden jonge muzikanten uit Drenthe mee: van een 12-jarige violiste uit Paterswolde tot slagwerkers uit Meppel en een 11-jarige drummer uit Havelte.

De jury van de vijftiende editie van het Koninklijk Concertgebouw Concours bestaat uit dirigent Vincent de Kort (voorzitter), zangeres Izaline Calister, (jazz)violiste Julia Philippens, pianist en componist Thomas Beijer en Marco de Souza, oprichter van het Leerorkest en musicus.