De koffiepakken worden afgeleverd bij de voedselbank.
De koffiepakken worden afgeleverd bij de voedselbank.

Koffiepakkenactie van Lions voor voedselbank doorslaand succes

Algemeen

WESTERBORK - De DE-waardepuntenactie van Lionsclub Westerbork is weer een groot succes geworden. Aan de Voedselbank Midden-Drenthe konden onlangs maar liefst 1794 pakken koffie worden overgedragen.

Mensen in Westerbork en omgeving hebben in december royaal hun gespaarde DE-waardepunten gedoneerd. Het totaal kwam uit op maar liefst 1,2 miljoen waardepunten, goed voor 1794 pakken koffie voor de voedselbank.

De pallet met koffiepakken is onlangs bij de voedselbank afgeleverd. Daar werd het ‘bruine goud’ enthousiast en met grote dankbaarheid in ontvangst genomen. ,,Het is mooi om te zien dat zoveel mensen bereid zijn om hun gespaarde waardepunten te doneren aan een goed doel als de voedselbank. Voor hen is het misschien een kleine moeite, maar het maakt een heel groot verschil voor de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank’’, aldus de hulporganisatie, voor wie koffie normaal gesproken een schaars product is.

De Lionsclub Westerbork heeft laten weten iedereen ‘te willen bedanken’ voor de royale donatie van DE-waardepunten. ,,Zonder de bijdrage van de gulle gevers was deze actie niet mogelijk geweest. Dank, dank en nogmaals dank’’, zo kon worden opgetekend. 

Ook volgend jaar wordt de actie weer georganiseerd. De Lions roepen daarom iedereen op om weer waardepunten te sparen en dezein december in te leveren bij de supermarkten in de daarvoor bestemde dozen. ,,Samen kunnen we ervoor zorgen dat de voedselbank Midden-Drenthe de mensen kan voorzien van de nodige producten en dat er ook tijdens de feestdagen iets extra’s op tafel kan komen’’, aldus de Lions.