Afbeelding
(Foto: Aa en Hunze)

Gratis met hubtaxi naar stembureau

Algemeen

DRENTHE - Inwoners van Groningen en Drenthe, die morgen niet op eigen gelegenheid kunnen reizen, kunnen tijdens de verkiezingen tussen 10.00 uur en 21.00 uur gratis met de hubtaxi vanaf huis naar het stembureau en terug. Op vertoon van een stempas vervoert de hubtaxi inwoners die anders niet bij het stembureau kunnen komen. De provincies Drenthe en Groningen hebben hiertoe besloten omdat er, vanwege geplande stakingen in het openbaar vervoer, op woensdag 15 maart mogelijk geen bussen rijden. 

De provincies Drenthe en Groningen vinden het belangrijk dat iedereen die wil stemmen, ook kan stemmen. Als reguliere bussen vanwege stakingen niet rijden, is de hubtaxi een goed alternatief. De reiziger wordt thuis opgehaald en naar het dichtstbijzijnde stembureau gebracht. De taxi blijft wachten terwijl de reiziger een stem uitbrengt en brengt de reiziger vervolgens terug naar huis. Voor mensen met een (visuele) beperking rijdt de hubtaxi naar het dichtstbijzijnde stembureau dat is uitgerust met de juiste faciliteiten.

Het reserveren van een hubtaxi moet minimaal één uur voor vertrek en kan alleen telefonisch. Eerder reserveren, bijvoorbeeld vandaag, is ook mogelijk. Reizigers moeten bij het reserveren duidelijk maken dat het om een gratis rit naar het stembureau gaat.

Meer informatie en de telefoonnummers van de vervoerders zijn te vinden op www.hubtaxi.nl. De hubtaxi komt zo snel mogelijk, maar is afhankelijk van beschikbaarheid. Tussen 13.30 en 17.00 uur is het druk met reguliere ritten.