Het planttgoed wordt geleverd.
Het planttgoed wordt geleverd. (Eigen foto)

Particuliere grondeigenaren gezocht voor boomaanplant

Algemeen

DRENTHE - Bossingels, hakhoutbosjes, geriefbosjes, erfbosjes, allemaal kleine boselementen die van oudsher voorkomen in het Drentse landschap, maar waarvan er in de loop der tijd veel zijn verdwenen. Landschapsbeheer Drenthe en de Natuur en Milieufederatie Drenthe zoeken particulieren die minimaal 0,25 hectare (2.500 m2) van hun grond in het buitengebied willen beplanten met bomen en struiken. Vanuit het project voorzien de organisaties de grondeigenaren van advies, maken ze een beplantingsplan en stellen ze plantgoed beschikbaar. Hierbij worden boom- en struiksoorten geleverd die van oorsprong in Drenthe voorkomen en passen bij het gebied, het landschap en de bodem.

Meer informatie en de voorwaarden staan op de website www.planteenboomdrenthe.nl. Grondeigenaren uit Drenthe die geïnteresseerd zijn en aan de voorwaarden voldoen, kunnen contact opnemen met Landschapsbeheer Drenthe via info@lbdrenthe.nl. Indien mogelijk kan men bij de aanmelding een kaart mee sturen van de beoogde plantlocatie met de oppervlakte van het perceel dat men op het oog heeft voor bos en/of singelaanplant. 

Dit project voor particulieren is gefinancierd door de provincie Drenthe in het kader van de Drentse Bomen- en Bossenstrategie. 

Met het project Plan Boom werken de Natuur en Milieufederatie Drenthe, Landschapsbeheer Drenthe en Het Drentse Landschap, met vele partners, aan de aanplant van 1 miljoen extra bomen in Drenthe. Daar is ieders hulp bij nodig. Particulieren, bewonersinitiatieven, groepen, scholen en bedrijven kunnen allen meehelpen. Meer informatie is te vinden op www.planteenboomdrenthe.nl.