Europa Kinderhulp zoekt vakantiegezinnen voor kinderen uit verschillende landen.
Europa Kinderhulp zoekt vakantiegezinnen voor kinderen uit verschillende landen.

Europa Kinderhulp zoekt vakantiegezinnen in Drenthe

Algemeen

REGIO - Iedere zomer logeren er kinderen uit verschillende Europese landen bij gezinnen in Noord-Nederland. Deze kinderen kunnen - om wat voor reden dan ook - een onbezorgde vakantie goed gebruiken. De vakanties zijn heel waardevol voor de kinderen, maar ook een bijzondere belevenis voor de vakantiegezinnen. Stichting Europa Kinderhulp is daarom op zoek naar gezinnen in Drenthe die hun huis en hart willen openstellen om een kind bij hen thuis uit te nodigen.

De kinderen komen uit België, Duitsland en Frankrijk of Nederland. Zij komen voor ongeveer twee weken vakantie vieren. De leeftijd van de kinderen is ongeveer tussen de 5 en 12 jaar oud. Dat een vakantiegezin nauwelijks Frans of Duits spreekt, hoeft geen belemmering te zijn. Ruim zestig jaar ervaring leert Europa Kinderhulp dat men met handgebaren, pen en papier of een vertaalapp een heel eind komt. En mocht de taal wél een barrière zijn: Europa Kinderhulp zoekt ook nog vakantiegezinnen voor Nederlandse en Belgische kinderen.

Het is dit jaar voor het eerst mogelijk een Nederlands kind in de meivakantie uit te nodigen. De bedoeling is om deze kinderen twee korte vakanties aan te bieden. De kinderen komen dan eerst vijf dagen in de meivakantie en daarna tien dagen in de zomervakantie bij hetzelfde vakantiegezin.

Wie interesse heeft om gastgezin te worden bij Europa Kinderhulp, kan voor meer informatie terecht op www.europakinderhulp.nl of contact opnemen met Ellen Sauer: 06-38510705 of ellen.sauer@europakinderhulp.nl.