Een van de voorstellingen van vorig jaar met zingende zeemeerminnen.
Een van de voorstellingen van vorig jaar met zingende zeemeerminnen.

Sprookjestuinenfestival in tuinen Dwingeloo en Diever

Algemeen

DWINGELOO - In Dwingeloo en Diever wordt op 28 en 29 mei weer het Sprookjestuinenfestival gehouden. In zes verschillende tuinen zijn gedurende de pinksterdagen kindertheatervoorstellingen van ongeveer een half uur bij te wonen. Daarnaast is er voor het eerst een groot openingsfeest.

Het openingsfeest is gratis toegankelijk en vindt plaats op eerste pinksterdag van 10.00 tot 14.00 uur midden op de Brink in Dwingeloo. Op het programma staan een sprookjesmarkt met verschillende activiteiten, een kaboutertuin, om 11.00 uur een openingsvoorstelling. Na de opening starten de kleinschalige theatervoorstellingen in verschillende tuinen. 

Bij de Arnicakwekerij in Eemster is een Heks op Drakenjacht, in het amfitheater van de Bospub in Lhee vertelt Abe de verteller drie verschillende sprookjesverhalen. In Sprookjestuin Kleur je Hart in Geeuwenbrug zingen de Zingende zeemeerminnen over het sprookje De Chinese Nachtegaal. In een particuliere tuin in Eemster brengt Inkipinki een poppenspel over verdwenen kleuren en in een tuin op het Westeinde brengt kindertheater Kubus een muzikale en interactieve voorstelling over bosdieren. Op Camping Diever brengt Poppentheater Pierewaai de voorstelling Buiten(b)eendje, gebaseerd op het sprookje Het Lelijke Jonge Eendje.

Organisator Susanne Hurenkamp van Atelier Kleur je Hart in Geeuwenbrug is trots dat het festival het vijfde jaar in gaat. ,,Kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking brengen met theater, dat is waar het vooral om gaat. Het concept slaat goed aan, mensen waarderen de kleinschaligheid. We hebben namelijk geen groots festivalterrein waarin kinderen kunnen worden overweldigd door het aanbod. Bezoekers kunnen zelf hun programma samenstellen om cultureel te genieten. Ga je naar één voorstelling of ga je alle tuinen langs? Het is allemaal prima.’’

Meer informatie is te vinden op www.sprookjestuinen.nl.