Een pasgeboren lammetje in Orvelte.
Een pasgeboren lammetje in Orvelte.

Lammetjesdag bij schaapskudde van Orvelte

Algemeen

ORVELTE - Het is lente en in de schaapskooi in Orvelte zijn inmiddels al veel lammetjes geboren. Daaronder zelfs een aantal twee- en drielingen. Op maandag 29 mei organiseert de schaapskooi daarom van 11.00 tot 16.00 uur de jaarlijkse Lammetjesdag. 

Bezoekers kunnen de kudde Schoonebeker en Drentse Heideschapen uitgebreid bekijken. Ze worden getrakteerd op beschuit met muisjes omdat er dan tegen die tijd meer dan 200 lammetjes zijn geboren. De herder, vrijwilligers en bestuursleden zijn aanwezig om uitleg te geven.

Voor de kinderen worden mini-workshops met wol georganiseerd. En om de geboorte van al die lammetjes te vieren kunnen kinderen een tekening inleveren bij de schaapskooi. De mooiste tekening zal worden beloond met een prijsje. Aaien en knuffelen van de lammetjes is vanwege het dierenwelzijn niet mogelijk. De lammetjes staan in een weitje in het dorp en ook in en rondom de schaapskooi.

Het is mogelijk lammetjes te adopteren, bijvoorbeeld als cadeau om de geboorte of verjaardag van een (klein)kind te vieren. Ook voor een jubilaris, bruidspaar, huwelijksjubileum, collega, lieve juf of meester is een adoptieschaap een leuk cadeau. Op de Lammetjesdag is hierover meer informatie te krijgen. Wie niet wil adopteren maar de schaapskudde toch wil steunen, kan doneren aan de ‘Vrienden van de schaapskudde’.

Het adres van de schaapskooi is Schapendrift 2 in Orvelte.