Het festivalterrein in Oud Aalden (archieffoto).
Het festivalterrein in Oud Aalden (archieffoto).

Folk veur Volk Festival op 17 juni in Oud Aalden

Algemeen

OUD AALDEN - In Oud Aalden wordt 17 juni het altijd gezellige Folk veur Volk Festival gehouden. Het programma is voor iedere leeftijd.

Om 16.00 uur gaat het festivalterrein in de hof van Schepers open. Onder de gezellige klanken van het Folkduo Na Fir kunnen de gasten het festivalterrein betreden. Ook LOL is vanaf 16.00 uur op het terrein aanwezig met een kinderprogramma. Een aantal lokale muzikanten krijgt ook een podium op dit festival.

Hierna kunnen echte folk-liefhebbers hun hart ophalen met het optreden van Volluk. Ierse en Schotse muziek, maar dan van Hollandse bodem. Vervolgens zal Maurice van Hoek samen met zijn band het podium bestijgen. Deze singer-songwriter met ijzersterke vocalen en gitaarspel brengt samen met zijn band een brede rootssound. Van kleine melancholische liedjes en seventies westcoast pianoballads tot slepende bluesy songs, mid-tempo rockers en bluegrass.

Rond zonsondergang zal JP & The Seeger Session Band het podium vullen. Deze spetterende veertienkoppige band laat zich inspireren door Bruce Springsteen’s Seeger Sessions. Onder leiding van JP de Klerk blaast de band het publiek omver met een mix van americana, country, gospel, New Orleans Jazz en alles daar tussenin. 

Squander Squad is de stevige afsluiter van het festival. Dit is een unieke folkband die elk podium op stelten zet met hun mix van (ierse) folkrock, klezmer, balkan en country. De strak in de hoogste versnelling gespeelde folkrock en de dronken zeemanswalsjes missen hun doel niet. 

Verder zal op het festivalterrein een bijzonder schilderproject worden uitgevoerd. In het boek ‘Sweel en de Zweelers’ staat een foto van Hans Jansen die op groot formaat op het terrein aanwezig is en door de bezoekers ingekleurd wordt in Van Gogh-stijl. Op deze manier wordt aandacht besteed aan het jaar van Van Gogh in Drenthe.