Afbeelding

Nieuwe buurtbus Broekstreek moet vanaf december gaan rijden

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - De Vereniging Buurtbus Broekstreek, Nieuw-Balinge, Witteveen (BNW) wil het openbaar vervoer in deze dorpen verbeteren. Het is de bedoeling dat er vanaf december een buurtbus gaat rijden.

De verenigingen dorpsbelangen hebben hierover intensief overleg gevoerd met het Openbaar Vervoersbureau, de gemeente en Connexion. Aanleiding is het wegvallen van buslijn 37, waardoor het openbaar vervoer in de Broekstreek een geduchte knauw heeft gekregne. De dorpen hebben daarop de handen ineengeslagen om een oplossing te vinden.

De samenwerking heeft geresulteerd in de oprichting van de Vereniging Buurtbus BNW, die inmiddels een voertuig geregeld heeft. Ook hebben zich al 29 vrijwilligers aangemeld om op de buurtbus te gaan rijden. Hoewel er nog een reeks stappen genomen moet worden, inclusief proefritten om de route te verfijnen en het vaststellen van een definitieve dienstregeling, is de hoop groot dat de buurtbus in december kan gaan rijden. 

De buurtbus zal rijden volgens een vaste dienstregeling op werkdagen tussen 7.00 en 19.00 uur, voornamelijk gericht op scholieren en mensen die afhankelijk zijn van openbaar vervoer. De route omvat opstapplaatsen in Nieuw Balinge, Broekstreek en Witteveen, met verbindingen naar Aalden en Hoogeveen, waar aansluiting is op het reguliere openbaar vervoer.

Voor meer informatie over de Vereniging Buurtbus BNW, aanmelding als vrijwilliger of algemene vragen kan contact worden gezocht met Plaatselijk Belang of gemaild worden naar info@buurtbusbnw.nl.