De overhandiging van de cheque aan de Voedselbank in Smilde.
De overhandiging van de cheque aan de Voedselbank in Smilde.

Activiteitencommissie Welzijn Ouderen na ruim 50 jaar opgeheven

Algemeen

SMILDE - De activiteitencommissie Welzijn Ouderen, onderdeel van Welzijnswerk Midden-Drenthe, is na ruim vijftig jaar opgeheven. Vanwege hun hoge leeftijd hebben de leden besloten afscheid te nemen. Het resterende bedrag in kas (650 euro) is geschonken aan de Voedselbank in Smilde. 

De activiteitencommissie is in de jaren 70 opgezet door Welzijnswerk Midden-Drenthe, dat toen nog Welzijn voor Ouderen heette. Het belangrijkste doel was om maandelijks een leuke avond voor ouderen in de Smildes te organiseren. De leden van de commissie kwamen iedere drie maanden bij elkaar en bedachten jaarlijks een mooi programma met activiteiten. Natuurlijk waren ze zelf ook bij de activiteiten aanwezig om alles in goede banen te leiden. 

De avonden werden goed bezocht en het aanbod was divers. Soms waren er muziekoptredens van bijvoorbeeld een shantykoor of de smelthezangers, was er toneel of een film te zien of was er een spreker aanwezig. De activiteiten waren meestal in de grote zaal in ’t Beurtschip. Het seizoen werd in mei afgesloten met een feestelijke maaltijd waarbij de Chinees voor het eten zorgde. Eén keer was de opkomst zo hoog, dat er te weinig eten was. 

Een ander jaarlijks hoogtepunt was de Sinterklaasavond waarbij iedereen een cadeautje kreeg door aan een willekeurig touwtje te trekken. Mevrouw Oldenkamp schreef iedere sintviering weer een mooi gedicht over wat er dat jaar allemaal gebeurd was in ’t Beurtschip. 

De leden van de activiteitencommissie kijken met weemoed terug op de mooie jaren. Door corona liep het aantal aanmeldingen terug en kwamen de activiteiten zelfs langere tijd stil te liggen. Vanwege de leeftijd van de zittende leden en de steeds hogere prijzen voor activiteiten, heeft de commissie besloten te stoppen. Als afscheid zijn de zeven leden met elkaar uit eten geweest.