Afbeelding

Sinterklaas brengt bezoek aan Bovensmilde

Algemeen

BOVENSMILDE - Sinterklaas brengt zaterdag 25 november een bezoek aan Bovensmilde. De Goedheiligman is uitgenodigd door de Oranje Feestvereniging (OFV). 

De intocht begint om 14.00 uur bij dorpshuis De Spil. Sinterklaas en zijn Pieten worden vergezeld door trikes en speciale pakjeswagens. De route loopt via de Floralaan, Zonnedauw, Floralaan, Witterweg, Rozenstraat, Esdoornlaan, Ribesstraat, Burgemeester Gerritsstraat, H.P. Sickensstraat, Dominee L. Dijkstrastraat, Dopheide, Wollegras, Bentgras, Riegheide, Floralaan. 

Er lopen dertig Pieten mee en die zullen er een echt feestje van maken. Ze delen pepernoten uit, rijden op steps en er is dit jaar zelfs een echte DJ Piet aanwezig. Alle Pieten zijn weer uitgedost in mooie kleurrijke pakken, dankzij assistentie van het Repair Café en het Buurtinfohuis uit Bovensmilde.

Voor de leden van de OFV is er aansluitend aan de intocht een Sinterklaasfeest. Vanaf 15.00 uur staan de deuren van De Spil in Bovensmilde open. Sinterklaas en zijn Pieten komen langs, zingen samen liedjes en er liggen cadeautjes voor leden tot en met 8 jaar. Voor de toegang is een ledenpas nodig.

Ook 60+ leden worden door Sinterklaas getrakteerd. Op zaterdagochtend de 25e kunnen zij rekenen op het traditionele bezoek van de OFV-pieten die een lekkere attentie komen brengen.

Wie geen lid is van de OFV Bovensmilde, maar toch graag aanwezig wil zijn bij het Sinterklaasfeest in De Spil, kan zich als lid aanmelden via www.ofvbovensmilde.nl.  Als dit voor 18 november gebeurt, dan ligt er op 25 november ook de kinderen van nieuwe leden een cadeautje klaar.