Over de mogelijkheden om te verduurzamen wordt uitgebreide informatie gegeven op de energiemarkt (foto Duurzaam Beilen).
Over de mogelijkheden om te verduurzamen wordt uitgebreide informatie gegeven op de energiemarkt (foto Duurzaam Beilen).

Duurzaam Beilen organiseert energiemarkt in Volta

Algemeen

BEILEN - Energiecoöperatie Duurzaam Beilen houdt op zaterdag 25 november een energiemarkt in het gebouw van Volta. Bezoekers krijgen uitgebreide informatie over energiebesparing en -opwekking. 

De informatie gaat over allerlei vormen van verduurzaming, van kleine tot grote maatregelen. Voor wie wel iets wil, maar niet weet waar te beginnen, is de energiemarkt volgens de organisatoren een zeer geschikt startpunt.

Er zullen deskundige standhouders aanwezig zijn om te adviseren over warmtepompen, zonnepanelen, isolatie en subsidies. Onder andere het Drents Energieloket, de Drentse Energiecoaches en de gemeente Midden-Drenthe bemannen een stand. De lokale energiebeweging is vertegenwoordigd via Duurzaam Beilen zelf, de Drentse KEI en coöperatieve energieleverancier Energie VanOns. Ook zullen er lokale isolatiebedrijven en installateurs van bijvoorbeeld warmtepompen en zonnepanelen aanwezig zijn, om mensen te informeren over hun producten en diensten. Om alles nog aantrekkelijker te maken, zijn er ook aantrekkelijke inkoopacties.

De markt duurt van 11.00 tot 15.00 uur. Tussen 13.00 en 14.00 is er een aantal presentaties, onder andere over het drijvende zonnepark De Mussels op de zandwinplas bij Beilen. Scholieren van Volta zullen hun visie op een duurzame toekomst presenteren. De presentaties worden geopend door burgemeester Jan Zwiers, die ook de prijs voor de beste scholierenpresentatie zak uitreiken.

Meer informatie is te vinden op duurzaambeilen.nl/energiemarkt. Bezoekers worden verzocht zich van tevoren op de website aan te melden, om een inschatting te kunnen maken van de opkomst. Dit is niet verplicht en bij bezoek zonder aanmelding is men van harte welkom.