Afbeelding

Een spoor van licht…

Algemeen
Ingezonden

In november wordt op veel plaatsen en in kerken stilgestaan bij hen die ons in het afgelopen jaar zijn ontvallen. Een heel goede gewoonte en traditie om op vaste momenten stil te staan bij hen die ons zijn voorgegaan naar de stilte van de eeuwigheid. Dat herdenken niet vast zit aan een bepaalde tijd mag ook duidelijk zijn. Gemis komt zo vaak naar voren op die bijzondere dagen: de geboortedag, de sterfdag, Vaderdag, Moederdag, de Christelijke feestdagen. Zij die te maken hebben met gemis kunnen daar vast nog wel dagen aan toevoegen.

Wat ik uit verhalen wel weet is dat gemis heel nadrukkelijk aanwezig is met de kerstdagen en oud en nieuw. Sommige mensen vertellen mij dat ze de woorden ‘fijne feestdagen’ haast niet meer kunnen horen.

Wanneer alles gaat zo het leven hoort te gaan, ja dan is alles zo vanzelfsprekend. Maar wat als die ene stoel aan de tafel altijd leeg is. Het bed aan de andere kant altijd leeg blijft. Het op een dag soms uren kan duren voordat je een woord kunt spreken omdat gewoon goedemorgen zeggen tegen die ander domweg niet meer hoeft. En dan juist in de week rondom Kerst en oud en nieuw.

Dat is voor mij een reden om op donderdagavond 28 december vanaf 19.00 uur een herdenkingsbijeenkomst te houden in de Stefanuskerk in Beilen.

Voor wie? Voor een ieder die te maken heeft gehad met het verlies van een dierbare.

Helene Wieringa, een bekende zandkunstenares, zal ons meenemen middels een voorstelling met als thema: een spoor van licht… Daarnaast luisteren wij naar muziek en is er de mogelijkheid om te kijken naar herinneringsfoto’s. Wanneer u/jij een foto van een geliefde die is overleden naar mij mailt dan zal de herinneringsfoto op de beamer getoond worden. Heeft u een bepaald muziekstuk dat veel herinneringen oproept ook dat mag naar mij gemaild worden. 

Op deze manier hoop ik voor velen, op een avond tussen kerst en oud en nieuw, hoop en troost te kunnen bieden.

Heeft u nu vragen of een vraag rondom de dood wees welkom op mijn inloopspreekuur op woensdag 29 november tussen 13.30 uur en 15.30 uur.

Of mail naar: uitvaartverzorging@piethunse.nl

Bellen mag ook: 06 - 5021 7852.