Afbeelding

Lichtjesavond op begraafplaatsen in Westerbork en Witteveen

Algemeen

WESTERBORK/WITTEVEEN - De begraafplaatsen in Westerbork en Witteveen worden zondag 17 december weer op een bijzondere manier verlicht tijdens de jaarlijkse Lichtjesavond. Tussen 18.00 uur en 19.30 uur kunnen bezoekers terecht op de Algemene Begraafplaatsen aan de Kerkhoflaan in Westerbork en aan de Mej. A. Talmaweg in Witteveen.

De feestdagen brengen voor veel mensen het gemis van dierbaren met zich mee. Om deze mensen een steuntje in de rug te geven, wordt er jaarlijks een Lichtjesavond georganiseerd. Op de begraafplaatsen worden vuurkorven, kaarsen en fakkels geplaatst om een sfeervolle ambiance te creëren. Bezoekers worden van harte uitgenodigd om een meegebracht lichtje of lantaarntje te plaatsen op het graf van hun dierbare, bij de urnenmuur of het strooiveld. Daarnaast is er een stiltetafel waar men een kaarsje kan aansteken om een geliefde te herdenken die op een andere locatie begraven of gecremeerd is. Ook kan men een persoonlijke boodschap op een kaartje schrijven en ophangen in de speciale ‘gedenkboom’.

Elke bezoeker krijgt bij aankomst een fakkel uitgereikt, die na afloop weer ingeleverd kan worden. Voor wie behoefte heeft aan een warme drank, is er de mogelijkheid om in het Uitvaartcentrum De Kim te genieten van warme chocolademelk, koffie of thee en om na te praten. Ook bij de vuurkorf in Witteveen wordt warme chocolademelk geschonken.

Dit bijzondere evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van Regiobank Westerbork, Belangenvereniging Dorp Westerbork, Dorpsbelangen Witteveen en Stichting Uitvaartcentrum De Kim Westerbork. 

Meer informatie is te vinden op www.uitvaartver-westerbork.nl en www.dorpwitteveen.nl.