Het voormalige Molukse woonoord Schattenberg staat centraal tijdens rondleidingen die deze voorjaarsvakantie worden gegeven vanuit Herinneringscentrum Kamp Westerbork.
Het voormalige Molukse woonoord Schattenberg staat centraal tijdens rondleidingen die deze voorjaarsvakantie worden gegeven vanuit Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Gratis rondleidingen Moluks woonoord Kamp Schattenberg

Algemeen

WESTERBORK - Het voormalige Molukse woonoord Schattenberg staat centraal tijdens gratis rondleidingen, die deze voorjaarsvakantie worden gegeven in Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Schattenberg was van 1951 tot 1971 de naam van Kamp Westerbork. 

Destijds waren in Kamp Schattenberg met name KNIL-militairen en hun gezinnen gehuisvest. Zij dienden de Nederlandse regering en werden vanwege de veranderde politieke situatie in voormalig Nederlands-Indië naar ons land gehaald. Het verblijf in Nederland zou tijdelijk zijn, maar dat liep anders.

Tijdens de rondleidingen kunnen bezoekers luisteren naar bijzondere verhalen uit de geschiedenis van het Molukse woonoord. Een educatief medewerker van het Herinneringscentrum en een voormalige bewoner nemen de gasten mee terug in de tijd van Kamp Schattenberg.

De rondleidingen worden gehouden op dinsdag 13, donderdag 15, zondag 18, dinsdag 20 en woensdag 21 februari. De start is steeds om 14.00 uur bij de slagboom van het kampterrein. 

Bezoekers moeten er notie van nemen dat het kampterrein zich op een afstand van 3 kilometer bevindt vanaf het Herinneringscentrum. Meer informatie over de bereikbaarheid van het Herinneringscentrum is te vinden op de site www.kampwesterbork.nl.