De jaarlijkse Grote Boekenmarkt in de Koepelkerk van Smilde wordt zaterdag 17 februari gehouden.
De jaarlijkse Grote Boekenmarkt in de Koepelkerk van Smilde wordt zaterdag 17 februari gehouden. Pixabay

Grote Boekenmarkt Koepelkerk Smilde met fris aanbod

Algemeen

SMILDE - De jaarlijkse Grote Boekenmarkt in de Koepelkerk in Smilde wordt zaterdag 17 februari gehouden met een fris en gevarieerd aanbod. Dit dankzij de vele reacties op de oproep van de organisatie om boeken, recente tijdschriften en puzzels in te leveren.

De fraaie Koepelkerk, beeldbepalend voor het dorpsgezicht van Smilde, is tijdens de boekenmarkt van 9.30 tot 14.00 uur geopend. Het publiek kan te kust en te keur, boeken zijn zowel boven als beneden in de kerk uitgestald. Er is een lift aanwezig. Alle boeken zijn voorzien van een prijs en gesorteerd: romans liggen bij elkaar en andere titels worden per onderwerp aangeboden. Medewerkers op de boekenmarkt kunnen desgewenst helpen bij het zoeken. Betalen met de pinpas is mogelijk.

Beneden in de kerk staan ook kramen met puzzels, speelgoed en sokken. Tevens worden ter plekke gemaakte bloemstukken te koop aangeboden. In de koffiehoek wordt rond het middaguur snert verkocht. 

De gehele opbrengst van de markt komt ten goede aan het in stand houden van het achtkantige monumentale kerkgebouw waarin de Grote Boekenmarkt plaatsvindt. Daarnaast staan er jongeren op de markt die knieperties en andere heerlijkheden verkopen om daarmee KWF Kankerbestrijding te sponsoren. Voor dat goede doel gaan zij dit voorjaar ook de Alpe d’Huzes beklimmen.

De organisatie nodigt iedereen uit om dit grote evenement in Smilde, dat ieder jaar publiek van ver trekt, bij te wonen. De toegang is gratis.