In de eeuwenoude boerderij De Bruntingerhof in Orvelte is het nieuwe bezoekerscentrum van Het Drentse Landschap gevestigd.
In de eeuwenoude boerderij De Bruntingerhof in Orvelte is het nieuwe bezoekerscentrum van Het Drentse Landschap gevestigd. Het Drentse Landschap

Open dag in Bruntingerhof

Algemeen

ORVELTE - Het Drentse Landschap heeft in het museumdorp Orvelte een geheel vernieuwd bezoekerscentrum gekregen. Dit is gevestigd in De Bruntingerhof, een eeuwenoude boerderij die ooit in Bruntinge heeft gestaan. Op zondag 3 maart is een open dag, waarop het publiek tijdens rondleidingen tussen 11.00 en 16.00 uur kan kennismaken met het nieuwe bezoekerscentrum.

De Bruntingerhof vertelt een bijzonder verhaal, over een bijzondere geschiedenis. Het boerenleven rond 1900 is in de boerderij op een aansprekende wijze verbeeld. Met een Kijkwijzer van Het Drentse Landschap kunnen bezoekers vervolgens door het dorp lopen, waarbij Orvelte op een heel andere manier tot leven komt.

Tijdens de openingsdag van het nieuwe bezoekerscentrum De Bruntingerhof wordt het publiek eerst ontvangen in het oude bezoekerscentrum, de Drenthehof aan de Dorpsstraat 1 in Orvelte. Hier staat koffie en thee klaar en vanaf hier kunnen bezoekers zich aansluiten bij de rondleidingen.