Ook in Westerbork is het initiatief genomen om te starten met een groep Gezond Natuur Wandelen.
Ook in Westerbork is het initiatief genomen om te starten met een groep Gezond Natuur Wandelen. Gezond in Midden-Drenthe

Bijeenkomst Gezond Natuur Wandelen

Algemeen

WESTERBORK - In navolging van inmiddels 120 groepen Gezond Natuur Wandelen in Nederland, heeft het online platform Gezond in Midden-Drenthe het initiatief genomen om ook in Westerbork een dergelijke groep op te zetten. Hierover wordt donderdag 15 februari een informatiebijeenkomst gehouden in buurthuis Annie Londo aan de Beukenweg 30 in Westerbork, van 16.00 tot 17.00 uur.

Het doel van het landelijk netwerk Gezond Natuur Wandelen is om iedereen in Nederland elke week gratis de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan een begeleide wandeling in de natuur. Deze natuurwandeling duurt een uur en is altijd in of vlakbij de eigen woonplaats. Onderweg wordt kort een leuk natuurweetje verteld en na afloop is er gezamenlijk koffiedrinken.

De Noord-Hollandse werkgroep die dit concept heeft bedacht, startte in september 2014 met zes groepen die wekelijks aan Gezond Natuur Wandelen meedoen. Dit bleek een succes en kreeg snel navolging. Eind 2014 al werd daarom de stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland opgericht. Ook in Drenthe zijn groepen actief, onder meer in Assen, Borger, Exloo, Smilde, Beilen en Zuidlaren.

De informatiebijeenkomst in Annie Londo is bedoeld om zoveel mogelijk wandelaars en vrijwilligers te bereiken en enthousiast te maken voor Gezond Natuur Wandelen in Westerbork. Aanmelden kan via contact@gezondinmiddendrenthe.nl. Bij vragen kan contact worden opgenomen met Esther Vos, te bereiken op 06-25638165. Op www.gezondnatuurwandelen.nl is meer informatie te vinden.