Het Zorgcafé Westerbork organiseert een avond over het thema 'Het Sterven, hoe gaat dat?'.
Het Zorgcafé Westerbork organiseert een avond over het thema 'Het Sterven, hoe gaat dat?'. Pixabay

Zorgcafé Westerbork organiseert avond over stervensproces

Algemeen

WESTERBORK - Het Zorgcafé Westerbork organiseert donderdag 15 februari van 19.30 tot 21.00 uur in het Derkshoes in Westerbork een avond over het thema ‘Het sterven, hoe gaat dat?’. Wijkverpleegkundige palliatieve zorg Maaike Groot, werkzaam bij Icare, verleent hieraan haar medewerking.

In deze bijeenkomst is er aandacht voor het stervensproces. Maaike legt op een toegankelijke, natuurlijke manier uit wat de begrippen euthanasie en palliatieve sedatie in de praktijk betekenen. Ook het stoppen met eten en drinken komt aan bod, net als het sterven op een natuurlijke manier.

Het Zorgcafé Westerbork is een samenwerkingsverband tussen het Derkshoes, Alzheimer Nederland, Icare en Welszijnswerk Midden-Drenthe.

De avond over het stervensproces vindt plaats in de recreatiezaal van het Derkshoes, aan de Marsdijk 1 in Westerbork. De zaal is open om 19.15 uur. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige bijdrage in het spaarvarken is welkom.

Belangstellenden die (rolstoel-)vervoer nodig hebben, kunnen daarvoor een afspraak maken met Buurtvervoer Midden-Drenthe. Het telefoonnummer is 0593-729492.