Iris (links) en Jessica werven jongeren voor het project Up2you in een filmpje op youtube.
Iris (links) en Jessica werven jongeren voor het project Up2you in een filmpje op youtube. Welzijnswerk Midden-Drenthe

Jongeren kunnen dorp leuker maken met geld van Up2you

Algemeen

BEILEN - De derde editie van het Jongerenproject Up2you Midden-Drenthe is gestart. Jongeren in Midden-Drenthe worden uitgedaagd om met ideeën te komen waarmee ze hun eigen dorp leuker en aantrekkelijker kunnen maken. Uit de prijzenpot van bijna 25.000 euro zijn geldbedragen te winnen, waarmee de plannen kunnen worden uitgevoerd.

Meedoen kan door een idee in te sturen via sociale media of mail. Dit kan met behulp van een film, vlog, liedje, animatie, app of presentatie. Zo hebben Jessica (15) en Iris (16), vrijwilligers bij de Stichting Dierenweide Stroomdal in Beilen, een voermachine voor de dierenweide aangevraagd. “Daarmee kunnen kinderen en bezoekers ervaren hoe het is om dieren te verzorgen”, aldus het tweetal in een youtube-filmpje over het jongerenproject. Op dit filmpje roepen Jessica en Iris enthousiast de slogan van Up2you: ‘Wil jij dat jouw dorp een stukje leuker wordt? It’s up to you!’.

Andere voorbeelden van ideeën zijn het verbouwen van de jeugdsoos, het organiseren van een themafeest voor jongeren uit de buurt of het aanleggen van een eigen moestuin voor en door jongeren. De beste plannen krijgen een geldbedrag en/of ondersteuning om het idee werkelijkheid te laten worden.

Up2you Midden-Drenthe is een gezamenlijk project van het Dorpenoverleg Midden-Drenthe, de gemeente Midden-Drenthe en het team jongerenwerk van Welzijnswerk Midden-Drenthe. De inzendingen worden beoordeeld door een projectgroep met afgevaardigden van deze drie organisaties, aangevuld met een aantal jongeren. Leuke, bijzondere en creatieve aanmeldingen kunnen worden ingezonden tot en met 30 april.

Het project wordt afgesloten met een feestelijke bijeenkomst waarbij de winnaars bekend worden gemaakt. Meer informatie is te vinden op de website www.up2youmiddendrenthe.nl.