De gemeente Midden-Drenthe organiseert 14 maart opnieuw een banenmarkt.
De gemeente Midden-Drenthe organiseert 14 maart opnieuw een banenmarkt. Pixabay

Banenmarkt in gemeentehuis Beilen

Algemeen

BEILEN - Inwoners van Midden-Drenthe die op zoek zijn naar een (andere) baan of vrijwilligerswerk kunnen donderdag 14 maart terecht op de banenmarkt, die de gemeente Midden-Drenthe in het gemeentehuis in Beilen organiseert. De banenmarkt is ook bedoeld voor mensen die hulp nodig hebben bij het vinden van werk.

Op de banenmarkt staan verschillende werkgevers en uitzendbureaus. Er wordt ook informatie gegeven over cursussen en trainingen. Tevens is het mogelijk een beroepskeuze test te doen. Wie dat wil, kan begeleiding krijgen tijdens het gesprek met een werkgever. Op de banenmarkt worden ook tips gegeven voor het solliciteren. Organisaties als De Leefstijlunie, Welzijnswerk Midden-Drenthe, het Leerwerkloket, het Leerwerkbedrijf Stark en de Sociaal Raadsvrouw zijn eveneens op de banenmarkt vertegenwoordigd.

Het is de tweede keer dat de gemeente Midden-Drenthe een banenmarkt organiseert. “De eerste editie was vorig jaar een groot succes”, zegt wethouder Jan Schipper. “Veel inwoners wisten de weg naar het gemeentehuis te vinden. Mensen die op zoek waren naar werk zijn goed begeleid. Inwoners hebben dankzij de banenmarkt werk kunnen vinden. Dat is waar we het voor doen.”

Wethouder Schipper opent de banenmarkt om 9.30 uur. Deze duurt tot 12.30 uur. Het gemeentehuis is gevestigd aan het Raadhuisplein 1 in Beilen. Uiteraard is de toegang gratis.