Afbeelding

FIT Boys boekt oefenzege op Oudehaske

Sport

BEILEN - FIT Boys heeft zaterdag het oefenduel tegen Oudehaske gewonnen met 3-1. Daarmee heeft de ploeg van trainer Otto Halmingh weer wat ritme in de benen. Zaterdag wordt de competitie hervat met het thuisduel tegen titelkandidaat ZZVV.

Oudehaske bivakkeert in de brede middenmoot van de 3e klasse A en ziet met vertrouwen uit naar de tweede seizoenshelft. Hoe anders is dat bij FIT Boys, dat nog maar één punt heeft en onderaan staat in de 3e klasse D. Tegen Oudehaske wist FIT Boys snel een 2-0 voorsprong te nemen. Jelmer van Dijk scoorde in de 12e minuut 1-0 en vijf minuten later werd de score verdubbeld door Daniël van der West na rommelig uitverdedigen.

FIT Boys speelde een uitstekende eerste helft, maar maakte gaandeweg toch wat fouten in de opbouw. Daarmee werden de oranjehemden in het zadel geholpen. Een overtreding op links leverde een vrije bal op voor Oudehaske. De bal werd de zestien ingebracht. Keeper Niels van der West rekende op een kopbal, maar de bal werd niet getoucheerd en draaide in de verre hoek binnen: 2-1.

Het  slotakkoord in de eerste helft was weer voor FIT Boys. Een aanval over rechts eindigde met een lange voorzet bij de tweede paal bij Lars Hilberts. Hij bedacht zich niet en nam de bal ineens. Het leer verdween buiten het bereik van de Oudehaske-keeper in de verre hoek en dat betekende 3-1.

In de tweede helft was sprake van een gelijkopgaande wedstrijd. Beide ploegen kregen mogelijkheden. Het dichtst bij een treffer was Daniël van der West, die een inzet van dichtbij op de doellijn gekeerd zag. Oudehaske werd voornamelijk gevaarlijk uit corners, maar Niels van der West wist zijn doel de tweede helft schoon te houden. Het bleef dus 3-1.