FIT Boys zoekt de aanval (foto Ria de Vries).
FIT Boys zoekt de aanval (foto Ria de Vries).

FIT Boys gaat met 0-3 onderuit tegen ZZVV

Sport

BEILEN - FIT Boys is zaterdag met 0-3 onderuit gegaan tegen ZZVV. Fouten bij de thuisclub werden genadeloos afgestraft door de kampioenskandidaat uit Zuidwolde. 

In het eerste kwartier was er sprake van een gelijkopgaande strijd, zonder dat beide ploegen echte kansen kregen. Daarna waren het onoplettendheid en niet resoluut ingrijpen bij FIT Boys waardoor de bezoekers het verschil konden maken. Binnen twee minuten stond het daardoor 0-2. De treffers in de 15e en 17e minuut werden gemakt door Bram Otten en Jovanni van Dijk. In de 35e minuut werd het 0-3 door een doelpunt van de buitencategorie. Een voorzet vanaf rechts werd door Jovanni van Dijk met binnenkant rechts in de kruising geschoten. De 0-3 was ook de ruststand.

In de tweede helft bleef de net van corona herstelde Martijn de Vries bij FIT Boys achter in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Johan Vriesema. Na de hervatting kwam FIT Boys beter aan voetballen toe. De thuisploeg kreeg zelfs kansen. Een hoekschop vanaf links genomen door Lars Hilberts, draaide bijna in één keer in het ZZVV-doel. De keeper kon er maar net een hand tegenaan krijgen. De terugkomende bal  werd goed ingeschoten maar geblokt door de sluitpost. De tweede rebound vanaf de vijf meterlijn werd op de doellijn gekeerd door een veldspeler.

Om iets te forceren bracht FIT Boys-coach Otto Halmingh een extra spits in de persoon van Thom Vredevoort. Hij ging naast JO19-speler Roan Koster (17 jaar, hij maakte zijn basisdebuut; red.) in de spits lopen. Dit leidde tot meer dreiging. Het dichtst bij een treffer was Koster, die uit een voorzet vanaf links goed inkopte. De ZZVV-keeper ranselde de bal uit de benedenhoek.

In de resterende speeltijd waren er voorZZVV nog een paar kansen op de counter, maar keeper Niels van der West bleef de situatie telkens meester. Daardoor bleef het 0-3 en wist ZZVV voor het eerst in de historie van deze onderlinge confrontaties te winnen in Beilen. Scheidsrechter Van der Born floot een prima wedstrijd en hield de kaarten op zoek.

Komende zaterdag speelt FIT Boys in Coevorden de belangrijke uitwedstrijd tegen concurrent-hekkensluiter CSVC.