FIT Boys wint de bal en kan gaan beginnen aan een aanval (foto Ria de Vries).

FIT Boys oogst complimenten maar geen punten

Sport

BEILEN - FIT Boys is zaterdag op eigen veld met 0-2 onderuit gegaan tegen titelkandidaat Nieuwleusen. Het spel van de ploeg uit Beilen was prima en oogstte lof, maar dat gold niet voor de twee ongelukkige treffers in eigen doel.

In de eerste helft waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Nieuwleusen liet bij vlagen zien een prima spelende ploeg te zijn met veel individuele kwaliteit. Met name de standaardsituaties leverden veel gevaar op. De ploeg herbergt veel lengte en bij corners komen de centrale verdedigers steevast mee naar voren. FIT Boys heeft weinig lengte en had het daar lastig mee.

Bij één van de vele corners in de eerste helft werd deze niet goed genomen. De bal kwam laag bij de eerste paal, schoot door en werd getoucheerd door Arjan Keizer. De bal verdween buiten bereik van keeper Robert Haandrikman in het eigen doel: 0-1. In het restant van de eerste helft stond FIT Boys verdedigend goed en als Nieuwleusen al kansjes kreeg, dan was daar altijd nog de goed keepende Robert Haandrikman. Hij verving Niels van der West die door een rugblessure niet inzetbaar was.

In de tweede helft veranderde er niets aan het spelbeeld. Het was een echte vechtwedstrijd en dat ligt FIT Boys wel. Nieuwleusen had moeite met de omstandigheden en de felle tegenstander en kwam niet meer in z’n spel. FIT Boys wisselde de moegestreden Daniël van der West en Stefan Eefting voor Jelmer van Dijk en Martijn de Vries. Even later gingen ook de licht geblesseerde Arjan Keizer en Lars Hilbert naar de kant en vielen Johan Vriesema en Corné van der Berg nog in.

FIT Boys ging opportunistischer spelen, met mid-mid Julian Boom dichter bij de goal van de tegenstander. De ploeg van trainer Otto Halmingh wilde toch een resultaat halen tegen de aanstaande kampioen en probeerde kansen te forceren. Het bleef bij mogelijkheden.

In de 82e minuut besliste FIT Boys de wedstrijd door het tweede eigen doelpunt te maken. De bal werd vanaf de rand van de vijf meter snoeihard op de lat geschoten. Keeper Robert Haandrikman probeerde te redden met een reflex, maar de bal kwam terug van de deklat, raakte de achterkant van zijn hand en vloog het doel in: 0-2. Nieuwleusen vierde dit doelpunt alsof het kampioenschap al binnen was. De opluchting was duidelijk groot.

FIT Boys speelt zaterdag thuis tegen BSVV en dinsdag 15 maart reist de ploeg naar Coevorden voor de inhaalwedstrijd tegen CSVC.