FIT Boys speelt de bal rond op het middenveld (foto Ria de Vries).

FC Ommen te sterk voor FIT Boys: 0-4

Sport

BEILEN - FIT Boys heeft zaterdag de drie punten aan FC Ommen moeten laten. Op eigen terrein eindigde het duel in 0-4.

FIT Boys speelde gedurfd en ver van het doel en zette op sommige moment ook druk vooruit. FC Ommen had moeite met het hobbelige veld en de felheid van de thuisploeg. De bezoekers kwamen daardoor niet echt in hun spel, maar lieten wel zien de over de betere ploeg te beschikken. FIT Boys vocht voor wat het waard was, maar tot echt grote kansen leidde dit niet.

Het leek er op dat de ploegen met een 0-0 stand de rust in zouden gaan. Een moment van onachtzaamheid bij de thuisploeg leverde FC Ommen toch de openingstreffer op. Via de rechterkant ontsnapte een van de Ommen-voorwaartsen en uit de voorzet schoot spits Rik Jan de Groot raak. Hij kwam voor zijn directe tegenstander en dat betekende 0-1.

De tweede helft begon met Martijn de Vries voor Jelmer van Dijk. FIT Boys bleef gaan voor de gelijkmaker, maar de hoop vervloog toen in de 57e minuut Maarten Bel de 0-2 scoorde. Het was een beslissende voorsprong. FIT Boys bleef wel vooruit voetballen en de tegenstander zo nu en dan vast zetten, maar tot treffers leidde het niet. FC Ommen maakte van de ruimte achterin dankbaar gebruik. Daardoor kon in de laatste fase van de wedstrijd nog twee keer worden gescoord. In de 71e minuut was Rik Jan de Groot succesvol en in de 87e minuut bepaalde Niel Koggel de eindstand op 0-4.

De uitslag was op basis van het kwaliteitsverschil wel terecht, al had de passie en inzet aan de kant van FIT Boys een kleiner verschil verdiend. De ploeg uit Beilen blijft op de laatste plaats staan met 1 punt minder dan SVN ‘69, de tegenstander van komende zaterdag. De wedstrijd in Nijeveen begint om 14.30 uur.