Op het middenveld werden felle duels uitgevochten (foto Ria de Vries).

Kelderkraker eindigt in mineur voor FIT Boys

Sport

NIJEVEEN - FIT Boys heeft zaterdag de kelderkraker tegen SVN ‘69 verloren. In Nijeveen werd het 1-0.

Beide ploegen staan onderaan op de ranglijst en dat was af te zien aan het spel. FIT Boys kreeg amper kansen en scoren blijft duidelijk een groot probleem voor de ploeg uit Beilen. Het laatste competitiedoelpunt dateert van 20 november vorig jaar.

In de eerste helft trok SVN ‘69 zich bij balverlies massaal terug. FIT Boys kreeg ruimte maar verloor toch het over het hele veld veel duels. De tweede bal was maar zelden voor de mannen uit Beilen. Op het middenveld werd veel balverlies geleden, doordat vaak verkeerde keuzes werden gemaakt. FIT Boys hielp SVN ‘69 op deze manier in het zadel.

In de 23e minuut was het raak voor de thuisploeg. Bij een spelhervatting stonden twee spelers van SVN ‘69 ongedekt en één daarvan scoorde van dichtbij via de onderkant van de lat. De rest van de eerste helft was van beide kanten vooral een foutenfestival, waarbij FIT Boys wel aanvallende intenties op de mat legde. Bij één van deze aanvallen ging linksback Thijs Oosting mee naar voren. Hij ging het duel aan met een stevige SVN ‘69-speler, die op zijn enkel belandde. Oosting moest er geblesseerd af en ging naar de huisartsenpost met vermoedelijk schade aan de enkelbanden. Hij werd vervangen door Corné van den Berg.

Na de rust kwam Ivo van Ewijk in het veld voor Jelmer van Dijk. FIT Boys probeerde meer naar voren te spelen, maar de ploeg bleef grossieren in balverlies en verkeerde keuzes. Er kwam één grote kans toen de pijlsnelle Ivo van Ewijk op links zijn back te snel af was. Uit zijn voorzet kwam de bal bij de tweede paal bij spits Daniël van der West. Hij hoefde alleen zijn voet tegen de bal te zetten op 8 meter van het doel, maar kwam met zijn passen niet uit en de bal rolde voorlangs.

Scheidsrechter Koper floot een prima eerste uur, maar ook hij ging in de 89e minuut de fout in. Voorstopper Lars de Boer kreeg een elleboog in zijn gezicht, die niet door de arbiter werd opgemerkt. De Boer reageerde met een stevige tackle en kreeg terecht rood, maar de de speler van SVN ‘69 mocht blijven staan.

FIT Boys staat door de nederlaag nog vaste op de laatste plaats. De ploeg zal vol aan de bak moeten om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Zaterdag moet in Beilen worden aangetreden tegen Lutten. In Nijeveen werd na afloop feest gevierd door de thuisploeg, die de eerste drie punten van het seizoen pakte.