De uitreiking van de sportprijzen aan Sven Maurits en Britt Weerman. Links Marijn de Vries (foto Zout Fotografie).
De uitreiking van de sportprijzen aan Sven Maurits en Britt Weerman. Links Marijn de Vries (foto Zout Fotografie).

Sportprijzen provincie Drenthe uitgereikt

Sport

DRENTHE - Anna van der Breggen, Sven Maurits, het eerste herenteam van TC Suthwalda en Britt Weerman zijn uitgeroepen tot sporters van het jaar 2021 van de provincie Drenthe. De bijbehorende prijzen werden dinsdagavond uitgereikt tijdens een groot gala in het ATLAS Theater in Emmen.

De winnaars werden gekozen door een jury bestaande uit topsporters en sportjournalisten, rekening houdend met de stemmen die de afgelopen tijd via internet door de inwoners van Drenthe zijn uitgebracht. 

Golfer Sven Maurits uit Meppel werd sportman van 2021, wielrenster Anna van der Breggen, eveneens woonachtig in Meppel, won de titel sportvrouw van Drenthe. Het eerste herenteam van TC Suthwalda uit De Wolden mag zich sportploeg van 2021 noemen. Hoogspringster Britt Weerman uit Assen werd uitgeroepen tot Drents sporttalent 2021. 

Sven Maurits werd vorig jaar Nederlands Kampioen bij de professionals en amateurs en 2e op de Dutch Open. Anna van der Breggen won meerdere wielerklassiekers, zoals Omloop het Nieuwsblad, de Waalse Pijl en de Giro Rosa. Bovendien werd ze Nederlands Kampioen tijdrijden. Het eerste herenteam van TC Suthwalda werd kampioen in de eredivisie. Britt Weerman onderscheidde zich door  Europees Kampioen hoogspringen te worden onder 20 jaar. Bij de senioren werd ze zelfs 2e en 3e op het NK indoor en outdoor.

Het gala werd gepresenteerd door journalist Marijn de Vries, tevens oud-wielrenster. Anna van der Breggen was via een videoverbinding aanwezig bij de prijsuitreiking omdat ze als ploegleider actief is bij de Amstel Gold Race.