Nieuwleusen onderbreekt een aanval van FIT Boys (foto Ria de Vries).

FIT Boys onderuit tegen Nieuwleusen

Sport

NIEUWLEUSEN - FIT Boys is heeft zaterdag met 3-0 verloren van Nieuwleusen. De gedoodverfde kampioen was veel sterker. Er was sprake van eenrichtingsverkeer en af en toe zelfs een schiettent.

De nederlaag viel uiteindelijk mee omdat Nieuwleusen niet voldoende scherp was en keeper Robert Haandrikman  nog menige treffer wist te voorkomen. FIT Boys had maar zelden de bal en kwam er moest het allemaal over zich heen laten komen. De Nieuwleusen-keeper hoefde niet handelend op te treden. Wonder boven wonder werd er met een 0-0 stand gerust.

Na de thee werden voorstopper Mike Jonink (werk) en spits Daniël van der West (hamstring) vervangen. Trainer Otto Halmingh had maar liefst drie JO19-spelers mee in de leeftijd van 16 en 17 jaar. Mart Oosting kwam op de voorstopperpositie en Roan Koster kwam in de spits.

De tweede helft ging verder waar die in de eerste helft geëindigd was, namelijk op de helft van FIT Boys. FIT Boys leek opnieuw met kunst- en vliegwerk stand te houden, maar in de 53e minuut werd de ban gebroken. De 1-0 werd gemaakt door Reinier Meijerink. Nog geen vier minuten later lag de bal al weer in het netje via Bas Evenboer.

FIT Boys rechtte de rug waarbij youngster Mart Oosting goede dingen liet zien. Hij stond positioneel vaak goed en schuwde de duels niet. In de spits had Roan Koster het lastig, maar dat is logisch gezien het spelbeeld. Hij werkte hard en loerde op die ene kans.

In de loop van de tweede helft kwamen Jako van Faassen en Giel Kerssies (17 jaar) de moegestreden Martijn de Vries en Johan Vriesema nog vervangen. Ook Kerssies speelde met een hartverwarmende inzet en zo speelden de drie JO19-spelers dus prima mee. Vlak voor tijd viel Gerald Haandrikman uit. Hij is bijna het hele seizoen geblesseerd geweest en werkt weer toe naar 90 minuten. Hij werd vervangen door Lars Hilberts. Tussendoor maakte Nieuwleusen nog de 3-0 via Niels Koets.

FIT Boys speelt zaterdag april thuis op Sportpark Noord-West tegen Hoogeveen. De aftrap is om 14.30 uur.

De defensie van FIT Boys grijpt in (foto Ria de Vries).