FIT Boys gooide ook dit keer alles in de strijd (foto Ria de Vries).
FIT Boys gooide ook dit keer alles in de strijd (foto Ria de Vries).

FIT Boys weet Dedemsvaart net niet te verrassen

Sport

BEILEN - FIT Boys heeft een punt overgehouden aan het thuisduel tegen Dedemsvaart. Het werd 0-0 terwijl er wel iets meer in gezeten had voor de voetballers uit Beilen.

In de resterende wedstrijden wil FIT Boys alles op alles zetten om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Een week eerder werd al een prima stap gezet met de overwinning uit tegen Hollandscheveld. Zaterdag trok FIT Boys opnieuw vol ten strijde. De ploeg verstopte zich niet, zocht de aanval en had maar zo drie punten kunnen pakken. 

Met name in de eerste helft zette FIT Boys regelmatig druk en Dedemsvaart wist hier vaak geen raad mee. De thuisploeg kreeg op de rand van de zestien van Dedemsvaart diverse mogelijkheden. Met name Lars Hilbert, die achter de spitsen speelde, kon tot tweemaal toe aanleggen. Beide keren had hij het vizier niet op scherp staan. 

FIT Boys had dus zomaar met een voorsprong kunnen gaan rusten, maar ook Dedemsvaart was met name gevaarlijk uit hoekschoppen. FIT Boys-keeper Niels van der West keepte weer een puike partij en redde steeds bekwaam. Bij één kans tikte hij met een katachtige reflex de bal tegen de lat en met gevaar voor eigen leven gooide hij zich voor de rebound. Zo werd er met 0-0 gerust.

De tweede helft bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde en trok FIT Boys het initiatief naar zich toe. De grootste kans voor de thuisploeg kreeg andermaal Lars Hilberts. Op een prima diepe bal kwam hij oog in oog met de uitgekomen Dedemsvaart-keeper. Hilberts wilde de keeper met een lob verschalken, maar raakte de bal verkeerd waardoor de sluitpost eenvoudig kon redden. 

Naarmate het einde van het duel naderde, pakte Dedemsvaart meer het initiatief. Echte kansen ontstonden er niet. Er waren nog twee opmerkelijke momenten. Eerst werd assistent-scheidsrechter Peter Doornbos tegen de grond gelopen door een Dedemsvaart-speler, maar hij kon na verzorging door. Even later kwam scheidsrechter Theo van der Heijden, die als jubilaris voor de wedstrijd door de KNVB in het zonnetje werd gezet, in aanraking met FIT Boys-invaller Giel Kerssies en hij ging ook neer. Ook de arbiter kon door, maar klaagde na afloop wel over hoofdpijn. 

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 0-0. FIT Boys had op basis van de kansen zomaar de overwinning kunnen pakken. Nu werd het 1 punt in de race tegen rechtsreeks degradatie.

Komende woensdag 18 mei speelt FIT Boys thuis op Sportpark Noord-West tegen CSVC, aanvang 19.30 uur.