Karlo Meppelink is uitgekozen als de beste amateur voetbaltrainer van Noord-Nederland.
Karlo Meppelink is uitgekozen als de beste amateur voetbaltrainer van Noord-Nederland.

VKW-trainer de beste amateur voetbaltrainer van Noord-Nederland

Sport

WESTERBORK - Karlo Meppelink (52), trainer van VKW in Westerbork, is uitgeroepen tot de beste amateur voetbaltrainer van Noord-Nederland.

De verkiezing werd uitgeschreven door de Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland (VVON). Hij presteert momenteel prima als coach van VKW, dat nog volop in de race is voor het kampioenschap in de eerste klasse F. Behalve trainer bij VKW is de inwoner van Hoogeveen ook jeugdtrainer bij FC Emmen.

Meppelink was een van drie trainers die genomineerd waren voor de titel. Hij kreeg de voorkeur boven Dick Krommenhoek van Olde Veste ‘54 uit Steenwijk en Steven Wuestenenk van Be Quick 1887 uit Groningen. De uitverkiezing betekent dat Meppelink zich nu de beste amateurtrainer van Noord-Nederland mag noemen.

Meppelink wordt door de jury geroemd om zijn werkwijze, die zich kenmerkt door een opvallend positieve benadering. Hij is altijd op zoek naar voetballende oplossingen en past daarbij vaak jonge talenten in uit de eigen jeugd. Ook bij VKW hebben meerdere jonge spelers onder Meppelink hun debuut gemaakt in het eerste.