Afbeelding

VKW doet goede zaken in titelstrijd

Sport

WESTERBORK - VKW ligt nog steeds op kampioenskoers. De selectie van trainer Meppelink moest in vier dagen twee zware uitwedstrijden afwerken, die beide werden gewonnen.

Eerst stond op donderdagavond WVV uit Winschoten op het programma en daarna op zondag Germanicus uit Coevorden. En opnieuw bleek dat de ploeg uit Westerbork op vreemde bodem prima uit de voeten kan en daar de meeste punten haalt. Van de 11 op vreemd terrein gespeelde wedstrijden werden er maar liefst 8 winnend afgesloten.

Tegen WVV was er direct vanaf de 1e minuut veel strijd en goed voetbal van beide kanten. De eerste kansen waren voor WVV maar gedurende de wedstrijd namen de Borkers het heft in handen. Op het middenveld, met Ynse Oosterhof, Wouter Baarding en Jonas Nijland, was VKW de baas waardoor de verdediging controle hield en de spitsen veelvuldig kansen kregen.

Nadat de eerste grote kans door Leon Santema nog was gemist, was het in de 36e minuut wel raak. Uit een corner werd de bal door Werner Wijnholts hard tegen de touwen gekopt. In de tweede helft ging VKW nog beter voetballen en werd WVV overklast. Doelpunten van Jeroen Welles en Anjo Willems (beide 2x) waren het logische vervolg zodat de eindstand op 0-5 uitkwam.

Op zondag moest VKW op een zonovergoten sportpark de Pampert aantreden in en tegen Germanicus. De grasmat lag er prima bij en onder grote belangstelling uit Westerbork werd een gelijkwaardige wedstrijd gespeeld. In de 1e helft was VKW beter, maar keeper Beugeling redde bekwaam op harde schoten van Thijs Uneken en Anjo Willems.

In de 2e helft leek Germanicus te scoren. Reinier de Boer ging alleen op keeper Mulder af maar hij schoot langs de verkeerde kant van de paal. De wedstrijd leek uit te draaien op 0-0, maar Anjo Willems en Jeroen Welles dachten hier anders over. In de 94e minuut gaf Willems een prachtige pass over 40 meter op Welles, Deze nam de bal goed aan, kapte en draaide naar zijn rechterbeen en haalde verwoestend uit. Keeper Beugeling was kansloos. Een bittere pil voor Germanicus maar daar maalde niemand uit Westerbork om.

Door deze beide zeges heeft VKW de koppositie overgenomen van Hoogezand. Er volgen nog drie finales tegen achtereenvolgens thuis tegen Jubbega, uit tegen Roden en op 2e pinksterdag in Westerbork de grande finale tussen VKW en Hoogezand.