FIT Boys trekt ten aanval zoals het dat woensdag veelvuldig deed (foto Ria de Vries).

Strijdbaar FIT Boys moet meerdere erkennen in Lutten

Sport

BEILEN - Het is FIT Boys woensdag op eigen terrein niet gelukt het duel tegen Lutten te winnen. Ondanks dat het team van coach Otto Halmingh er alles aan deed, werd met 1-2 verloren.

FIT Boys ging vol voor de winst omdat een zege zou betekenen dat voor het eerst dit seizoen de rode lantaarn zou kunnen worden overgedragen aan SVN 69. De klok stond nog maar op 1 minuut toen Lars Hilberts al door de laatste lijn van de gasten glipte en met een mooie sleepbeweging de keeper passeerde. Alles en iedereen aan FIT Boys-zijde sprong op om het doelpunt te vieren, maar Hilberts struikelde jammerlijk en zo kon de keeper alsnog de bal oppakken.

Daarna ontspon zich een wedstrijd waarin FIT Boys druk vooruit probeerde te zetten, maar Lutten makkelijker voetbalde en kansen kreeg. Dat resulteerde in een schot op de binnenkant van de paal, waar keeper Niels van der West alsnog redding kon brengen. De rust brak hierdoor aan met 0-0.

De tweede helft was nog maar 6 minuten bezig toen FIT Boys een uitstekende aanval op de mat legde. Op het juiste moment werd Matthijs Bonnen aangespeeld, die de zestien in dook en alleen voor de keeper geen fout maakte: 1-0. Een geweldige opsteker zo na de rust.

Lutten bleef makkelijker voetballen en bij FIT Boys vloeiden de krachten weg na het loodzware programma van de afgelopen tijd. In 12 dagen moesten vier wedstrijden gespeeld worden. De ruimtes tussen de linies werden te groot en Lutten liet zien met name voorin een paar aardige voetballers te hebben. Rond de 71e minuut kreeg de spits op de rand 16 de bal. Hij legde heel kort terug op de inkomende Thorben Scholten die vernietigend uithaalde. De bal ging zowat door het net heen en de stand was weer gelijk.

Het piepte en kraakte aan FIT Boys-zijde en het team hinkte op twee gedachten. Of het punt koesteren of toch nog gaan voor de winst. Lang hoefde FIT Boys daar niet over na te denken, want 10 minuten later stond het 1-2. Een afstandsschot werd nog aangeraakt en op het natte veld stuiterde deze curvebal vreemd en dit was keeper Niels van de West te machtig. De treffer kwam op naam van Ewout Spijkt.

FIT Boys probeerde er nog een slotoffensief uit te persen, maar kwam niet meer tot kansen. Vervelend incident was nog de rode kaart voor Lars Hilberts. Hij werd een aantal malen behoorlijk aangepakt en ook nu weer, maar een gele kaart bleef uit. De FIT Boys-spits gooide uit frustratie de bal naar de Lutten-speler die de overtreding op hem had gemaakt. Hilberts kreeg daarop rood, waar geel volgens beide ploegen prima was geweest. Scheidsrechter Jaap Woering drukte zo onnodig een stempel op de wedstrijd. Zo stapte FIT Boys zwaar teleurgesteld van het veld en blijft het gat met nummer 13 SVN’69 1 punt met nog 2 finales te gaan.

Zaterdag speelt FIT Boys om 14.30 uur thuis tegen Klazienaveen. Zaterdag 4 juni volgt het laatste competitieduel uit tegen BSVV.