Ondanks dat er volop strijd geleverd werd, trok FIT Boys aan het kortste eind (foto Ria de Vries).

FIT Boys kan geen punten pakken tegen Klazienaveen

Sport

BEILEN - FIT Boys is er zaterdag niet in geslaagd om in het thuisduel tegen Klazienaveen punten te pakken. Ondanks alle inspanningen werd het een geflatteerde 1-4 nederlaag.

De equipe van trainer Otto Halmingh deed er ook dit keer alles aan om  rechtstreekse degradatie te voorkomen en SVN 69 in de stand voorbij te streven. Klazienaveen, dat nog meedoet voor de derde periodetitel, wilde niet meewerken.

FIT Boys speelde het eerste half uur prima en probeerde de gasten op eigen helft vast te zetten. Er kwamen ook enkele mogelijkheden en kansen, maar ook Klazienaveen liet zich niet onbetuigd. Na een half uur werd FIT Boys slordig en werd de  afstand tussen de linies te groot. Klazieneveen legde enkele prima aanvallen op de mat en één daarvan werd verzilverd. Jesse Habing liet in de 42e minuut de 0-1 aantekenen.

In de tweede helft bleven de verhoudingen hetzelfde. FIT Boys zette druk, maar Klazienaveen combineerde makkelijk en wist kansjes te creëeren. FIT Boys-keeper Niels van der West (18) liet vooral in deze fase zien waarom hij één van de meest talentvolle jonge keepers in de 3e klasse D is. Hij wist enkele erg goede kansen van Klazienaveen onschadelijk te maken. Toch moest FIT Boys in de 64e minuut wederom capituleren. De 0-2 was van Melroy Hemme.

Intussen was Martijn de Vries binnen de lijnen gekomen voor Stefan Eefting. FIT Boys rechtte de rug en bleef brutaal  de aanval zoeken en dat loonde. Ivo van Ewijk, die wederom een niet aflatende energie in de wedstrijd legde, joeg goed door en onderschepte de bal. Hij aarzelde niet en verschalkte de Klazienaveen-keeper. Dat betekende in de 77e minuut de aansluitingstreffer.

De van een blessure teruggekomen Mike Jonink kwam Gerald Haandrikman vervangen en even later kwam JO19-speler Giel Kerssies nog binnen de lijnen voor Johan Vriesema. FIT Boys bleef het proberen, maar Klazienaveen bleef makkelijk voetballen. De gasten maakten in de 86e minuut de 1-3 via Melroy Hemme en daarna ook nog de 1-4  via Roan Bruinsma. Hoewel het klasseverschil duidelijk was, was deze 1-4 toch wel geflatteerd.

Zaterdag speelt FIT Boys de absolute finale uit bij BSVV. Bij winst van de ploeg uit Beilen en puntverlies van SVN 69 - uit tegen Hollandscheveld - wordt rechtstreekse degradatie ontlopen en speelt FIT Boys nacompetitie om klassebehoud. Dat zou dan waarschijnlijk tegen Borger zijn. Het is dus zaterdag erop of eronder.