Afbeelding

VKW verliest bij debuut in vierde divisie

Sport

DEN HAAG - VKW uit Westerbork heeft afgelopen weekend zijn debuut gemaakt in de landelijke 4e divisie. In Den Haag was tegenstander HBS met 3-0 te sterk.

Dat het een nieuw avontuur betreft en er wat spanning op zat, bleek bij aanvang van de wedstrijd. Binnen één minuut kreeg HBS al een grote kans via Martijn le Conge, maar keeper Martijn Mulder kon nog redding brengen. In de 10e minuut was het wel raak voor HBS: door onnauwkeurig uitverdedigen kwam de bal vrij voor de voeten van spits Jedsel Markes en één op één voor keeper Mulder faalde hij niet. In het vervolg van de eerste helft was het HBS dat domineerde, maar verzuimde de trekker nogmaals over te halen. Daardoor gingen beide ploegen rusten met een 1-0 stand in het voordeel van HBS.

In de rust wist hoofdtrainer Bernd van Bolhuis zijn mannen blijkbaar te raken, want in de tweede helft was er een meer evenwichtige wedstrijd te zien. De in de rust ingebrachte Ynse Oosterhof bracht meer balans en VKW kreeg na 10 minuten dan ook de mogelijkheid op de gelijkmaker. Een prima actie van Werner Wijnholds over de rechterflank werd door diezelfde Wijnholds strak ingeschoten, maar doelman Delano Kortstam wist zijn inzet te keren. In deze sterke fase van VKW, met onder meer een discutabele handsbal van HBS en Durk de Jong die koppend de lat raakte, hing de gelijkmaker in de lucht, maar die kwam niet op het scorebord.

Net op het moment dat VKW via wissels wat meer risico wilde nemen om de gelijkmaker te forceren sloeg HBS toe. Invaller Luca van Leeuwen omspeelde twee spelers en schoot de bal keurig binnen. In de 85e minuut zette Fabian Hilpert de 3-0 eindstand op het scorebord. In de slotseconde zorgde Jonas Nijland nog bijna voor de eretreffer, maar de bal stuiterde via de paal en lat net over.

Op zondag 4 september vervolgt VKW de competitie met een thuiswedstrijd tegen De Zouaven uit Grootebroek. De wedstrijd op het sportpark aan de Perkenslag in Westerbork begint om 14.00 uur.