Afbeelding

Open beachkampioenschappen in Westerbork

Sport

WESTERBORK - In Westerbork worden zondag 2 juli de Westerborker beachkampioenschappen gehouden. Het gaat om een open titelstrijd, dus ook teams van buiten het dorp zijn welkom.

De parkeerplaats achter restaurant De Turfsteker wordt omgetoverd tot het strand van de Copacabana. Er zullen wedstrijden beachvoetbal, beachvolleybal en beachhandbal plaatsvinden. De voetbal- en handbalteams bestaan uit vier basisspelers, inclusief een keeper. Voor het beachvolleybal kan worden ingeschreven voor de wedstrijdcategorie (twee spelers) of recreatief (vier spelers). 

Ook zal er vermaak zijn voor de kinderen onder de 13 jaar, zodat het echt een familiedag ‘op het strand’ wordt. Bij warm weer adviseert de organisatie zwemkleding te dragen.

Er wordt rond 9.30 uur begonnen. De afsluiting is rond 17.00 uur met een gezamenlijke barbecue voor de deelnemers en live muziek voor iedereen. Teams kunnen zich opgeven via www.zomeractiviteiten.nl. Dit kan tot 20 juni, maar vol is vol.

De organisatie van dit evenement is in handen van de Stichting Zomeractiviteiten Westerbork, VKW, Quinto en SVWW samen met restaurant De Turfsteker.