FIT Boys haalt alles uit de kast op zoek naar de winnende treffer. Die kwam er niet (foto Ria de Vries).
FIT Boys haalt alles uit de kast op zoek naar de winnende treffer. Die kwam er niet (foto Ria de Vries).

Doek valt voor FIT Boys in de 3e klasse

Sport

BEILEN - FIT Boys is zaterdag gedegradeerd uit de 3e klasse. Tegen BSVV werd met 1-1 gelijkgespeeld en dat was niet genoeg voor klassebehoud.

FIT Boys kon degradatie alleen nog voorkomen door zelf te winnen van BSVV en tegelijk moest SVN 69 niet winnen bij Hollandscheveld. Dat leek na 6 minuten al mis te gaan, want toen stond er in Hollandscheveld al een 0-2 tussenstand op het scorebord. FIT Boys was verlamd en BSVV kreeg de beste kansen. Toch duurde het tot de 42e minuut voordat BSVV de score wist te openen via Raymond Zuidema.

In de rust voerde coach Otto Halmingh meerdere wissels door. Voorin kwamen Stefan Eefting en Martijn De Vries er bij voor Ivo van Ewijk en Jelmer van Dijk. Achterin verving Mike Jonink Gerald Haandrikman en hij speelde vanuit het middenveld. Zo moest er meer druk naar voren ontstaan. 

De aanpassingen hadden effect. Naarmate de tweede helft vorderde, beukte FIT Boys steeds meer op de defensie van BSVV. Helaas voor de ploeg uit Beilen was de tussenstand in Hollandscheveld niet gunstig, 1-3 voor SVN 69. Maar dat wisten de spelers van FIT Boys in het veld niet en de druk hield aan. Een BSVV-speler schoot als gevolg daarvan op de eigen lat en bij schoten van de rand zestien werd zeker drie keer hands gemaakt zonder dat de bal op de stip ging. 

Ondertussen was spits Daniël van der West in het veld gekomen voor middenvelder Johan Vriesema om nog meer druk te ontwikkelen. In de 82e minuut viel eindelijk de 1-1 door een afstandsschot van Mike Jonink. Dit was het sein voor FIT Boys om de druk nog verder op te voeren. Bij een hoekschop ging zelfs keeper Niels van der West mee naar voren. Zo speelde FIT Boys met een leeg doel achter zich en 22 man op de helft van BSVV. Dat leverde nog één hele dikke kans op voor BSSV, maar van zo’n 20 meter plaatste een BSVV-speler de bal langs de verkeerde kant van de paal.

FIT Boys bleef de ballen in de zestien pompen en kreeg ook kopkansen, maar deze troffen geen doel. Uit Hollandcheveld kwam vervolgens het nieuws dat de thuisploeg in de 90e minuut de 3-3 had gemaakt en dus zette FIT Boys nog éénmaal aan. Alles werd hoog voor de pot gebracht en er werd gehoopt op een wonder. BSVV was compleet leeg en kwam er niet meer aan te pas. Toch viel de treffer niet. Na een ruime blessuretijd floot scheidsrechter Van der Born voor het laatst en viel het doek voor FIT Boys in de 3e klasse D.