De winnaars bij de Bixie dressuur: 1. Jasmijn Pit, 2. Emma Venema, 3. Shanelle Roggen en 4. Mara Bisschop.
De winnaars bij de Bixie dressuur: 1. Jasmijn Pit, 2. Emma Venema, 3. Shanelle Roggen en 4. Mara Bisschop.

Torenruiters strijden fanatiek om clubtitels dressuur en springen

Sport

SMILDE - Bij De Torenruiters in Smilde is zaterdag de eerste wedstrijd voor het clubkampioenschap verreden. Door de eigen leden werden wedstrijden dressuur en springen afgewerkt. Er werd fanatiek gestreden om de prijzen.

In de Bixie dressuur ging de 1e prijs naar Jasmijn Pit, de 2e prijs ging naar Emma Venema, de 3e prijs was voor Shanelle Roggen en de 4e voor Mara Bisschop.

Na deze rubriek kwamen de pony’s in de ring. Hier ging de 1e prijs naar Suze Nijhuis voor Robine Hindriks en de 3e prijs ging naar Lyan van Boven. Bij de paarden werd Manon Bisschop 1e, gevolgd door Sara Venema en Lisa van Gurp.

Na de dressuur stond het springen op het programma. De leden zetten met z’n allen een mooi parcours in de bak, waarna fel werd gestreden om de prijzen. Bij de pony’s was Nora Nijhuis de snelste in de barrage voor Daniek Eleveld die ook foutloos was maar een fractie langzamer. De 3e prijs ging naar Suze Nijhuis en 4e werd Zoë Bosscha. Beiden tikten een balk uit de lepels. 

Ook bij de paarden werd er vol overgave gestreden om de prijzen. Twee combinaties reden een foutloos basisparcours en moesten het tegen elkaar opnemen in de barrage. Sara Venema zette een snelle tijd neer voor Esmee Boers die iets langzamer was. De volgende wedstrijd is op vrijdagavond 12 mei, ook dan alleen voor de eigen leden zich zich opgeven. 

De lessen buiten zijn alweer begonnen. Op maandagavond is er een dressuurles en op woensdagavond zelfs drie lessen: twee ponylessen en een springles. Binnenkort start er ook een Bixiegroep voor jonge amazones en ruitertjes.