Het herenteam van TC Smalhorst dat de kampioenstitel binnensleepte.
Het herenteam van TC Smalhorst dat de kampioenstitel binnensleepte.

Heren TC Smalhorst grijpen de titel met 6-0 zege

Sport

BEILEN - De heren van TC Smalhorst uit Beilen zijn onlangs kampioen geworden. Door prima resultaten in de inhaalwedstrijd tegen REO uit Roden staken ze naaste concurrent Cream Crackers net de loef af.

De wedstrijd tegen REO moest worden uitgesteld in verband met de Rodermarkt. Daardoor werd het een duel dat beslissend was in de titelstrijd. Bij een 6-0 winst zou het Beiler team op de ranglijst op gelijke hoogte komen met Cream Crackers uit Groningen. Het game-saldo zou dan de beslissing moeten brengen.

Tegen REO moest dus gewonnen met zo weinig mogelijk tegengames. Arjan de Vecht pakte direct zijn verantwoordelijk en versloeg z’n tegenstander met 6-1 en 6-2. Wilfred Leunge won eveneens en Marcel van der West schitterde met twee straight sets. Aanvoerder Marnix Eggens pakte zijn punt met een cross geslagen dubbele backhand. 

Met een 4-0 voorsprong begonnen de dubbels, wat juist de specialiteit is van de Beiler heren. Met gevarieerd aanvalsspel en verzorgde net-volleys en reacties versloegen Arjan de Vecht en Marnix Eggens de Roder heren. Wilfred Leunge en Marcel van der West hadden het een stuk zwaarder. Het ruim opgekomen publiek zag lange rally’s waarbij de tegenstander steeds afgetroefd werd. Daardoor rolde er een 6-0 eindzege uit de bus.

Na een verlossend telefoontje van een bonds-gedelegeerde bleek dat het onderlinge resultaat met drie games in het voordeel van de Beiler formatie uitpakte ten opzichte van Cream Crackers. Uiteraard werd de titel uitbundig gevierd.