‘Amphion’, een van de beeldhouwwerken van Lucas Klein.
‘Amphion’, een van de beeldhouwwerken van Lucas Klein.

Nieuwe duo-expositie in KunstenaarsHerberg

Algemeen

ZWEELOO - In KunstenaarsHerberg Zweeloo is vanaf zaterdag 13 juni een duo-expositie te zien van twee professionele kunstenaars uit de regio. Agnes van Eupen uit Meppen exposeert haar schilderijen en Lucas Klein, oud-inwoner van Aalden-Zweeloo, toont beeldhouwwerk.

Lucas Klein: ,,Een belangrijk element in mijn beeldhouwwerk is de verbinding. Mijn beelden zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals steen, hout en koper. Ze bestaan vaak uit meerdere delen die ik samenvoeg tot stevige composities. De beelden zijn ab­stract, maar hebben vaak iets figuratiefs in zich. En ook iets mystieks. Mijn gestapelde beelden verwijzen naar megalithische culturen, zoals de monumenten van Stonehenge en Malta. En natuurlijk onze eigen Hunebedden! Mijn stenen boten doen weer denken aan oude Egyptische culturen. Ze verwijzen naar de oversteek. Naar de verbinding tussen hier en ginds. De eeuwenoude band tussen hemel en aarde... Maar voor een Drent als ik is dat natuurlijk gewoon: eikenboom en hunebed.”

Agnes van Eupen: ,,Het thema dat mij momenteel veel bezig houdt is ‘Mysterie’. Hoe het leven ontstaan is, hoe alles met elkaar samenhangt en elkaar beïnvloedt, welke natuurkrachten op elkaar inwerken en wat de effecten ervan zijn. Het is het leven om ons heen, waar wij deel van uitmaken, minuscuul klein en soms overweldigend groot. Het leven is een en al dynamiek, het begin en de toekomst een groot mysterie.’’

De expositie is tot en met 8 augustus te bezoeken op zaterdagmiddagen tussen 13.00 en 17.00 uur. Er zijn in verband met het coronavirus maatregelen genomen volgens de RIVM richtlijnen.