IKC G.A. de Ridder in Beilen. De huisvesting van de school moet beter, zo vindt Gemeentebelangen SBW (archieffoto).
IKC G.A. de Ridder in Beilen. De huisvesting van de school moet beter, zo vindt Gemeentebelangen SBW (archieffoto).

Gemeentebelangen SBW wil snelle aanpak school Beilen

Algemeen

BEILEN - Een delegatie van Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork (SBW) heeft donderdag een werkbezoek gebracht aan IKC G.A. de Ridder in Beilen. Naar aanleiding hiervan wil de fractie dat er op korte termijn werk gemaakt wordt van betere huisvesting voor het kindcentrum. 

IKC G.A. de Ridder heeft sinds de start in 1970 een forse groei doorgemaakt, vooral na het jaar 2000. Dat heeft alles te maken met de ontwikkeling van de nieuwe woonlocatie Nagtegael in Beilen. Inmiddels telt de school ruim 300 leerlingen waarvan een groot aantal is ondergebracht in vijf noodlokalen. De schoolleiding houdt rekening met een verdere groei van het leerlingenaantal door de ontwikkeling van de woonwijken Nagtegael 3 en het Lievingerveld. De druk op de huisvesting zal daardoor alleen nog maar toenemen. 

Behalve met de beschikbare ruimte kampt de school met een slecht binnenklimaat. Volgens Gemeentebelangen SBW blijkt dit uit een recent inspectie-onderzoek door de GGD. Door het slechte binnenklimaat zouden zowel leerlingen als leekrachten geregeld last hebben van hoofdpijn.

Dit alles is voor Gemeentebelangen SBW reden om te pleiten voor een snelle verbetering van de huisvesting. De partij heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan B en W en wil weten hoever het is met plannen voor nieuwe huisvesting.