Afbeelding

‘Taal an Taofel’ gaat weer van start

Algemeen

DWINGELOO - Het Huus van de Taol start zondag 17 oktober weer met Taal an Taofel. Op zes zondagen in de winter kan het publiek luisteren naar streektaalschrijvers die voordragen uit eigen werk. 

De aftrap is in grand café De Brink in Dwingeloo. Op het programma staan gedichten van Henny Bouwman en verhalen van Ada Waninge. De muzikale ondersteuning komt van Okke Panneman. Reserveren kan door een bericht te sturen naar ans.klok@ziggo.nl of j.oosting01@home.nl.

Zondag 24 oktober is het de beurt aan restaurant-zalencentrum Wielens in Noord-Sleen. Het publiek kan dan luisteren naar gedichten van Hennie Stokker-Stadman. Schrijver Anne Doornbos vertelt over zijn Drentse thriller De man die Russich preut. De muziek is van Theo Bruinsma. Reserveren kan door een e-mail te sturen naar reina.zwiers@planet.nl.

Taal an Taofel duurt telkens van 11.00 tot 14.00 uur. De entree is 20 euro per persoon, waarvoor men ook koffie of thee en een warme maaltijd krijgt. Bij de deur dienen een ID-bewijs en een bewijs van vaccinatie of de QR-code te worden getoond. Dat mag op papier of op de telefoon.