Afbeelding

Voorlichtingsavond in Beilen over ‘sociale veiligheid’

Algemeen

BEILEN - Servicepunt Vrijwilligerswerk organiseert op maandag 4 april in Beilen een voorlichtingsavond over het vergroten van sociale veiligheid. De bijeenkomst is bedoeld voor bestuursleden van vrijwilligersorganisaties.

Grensoverschrijdend gedrag wordt volgens het servicepunt nog te vaak weggewuifd. ,,We willen er liever niets van weten. Mensen worden uitgesloten, er worden kwetsende opmerkingen gemaakt, gediscrimineerd en we lezen allemaal de verhalen over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook binnen vrijwilligersorganisaties gebeurt dit, soms zelfs zonder dat de dader zich er bewust van is dat de ander er last van heeft’’, zo stelt Servicepunt Vrijwilligerswerk, onderdeel van Welzijnswerk Midden-Drenthe.

Op de voorlichtingsavond vertelt Petra Hoekstra van de Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk wat de mogelijkheden zijn om de veiligheid binnen organisaties te vergroten. Bestuursleden die erbij willen zijn, kunnen zich aanmelden tot en met 31 maart door een e-mail te sturen naar Ruth Kleinhuis, r.kleinhuis@welzijnswerkmd.nl. In de e-mail dient de naam van de organisatie vermeld te staan. 

De voorlichtingsavond vindt van 19.30 tot 21.30 uur plaats in de Karspelhof aan de Hofstraat 19 in Beilen.