Afbeelding

Workshop over veilig online bankieren bij Vrieling Westerbork

Algemeen

WESTERBORK - Internetcriminaliteit is een veelvoorkomend probleem, met name doordat steeds meer bankzaken en transacties online plaatsvinden. Hoe voorkomt u online fraude of diefstal van uw financiële gegevens? Op 6, 11 en 27 oktober organiseert Vrieling Westerbork de gratis workshop ‘Veilig online bankieren’.

Volgens cijfers van het CBS waren in 2019 met name identiteitsfraude, koop- en verkoopfraude en hacken veelvoorkomende cybercrime delicten. Ook skimming en phishing komen geregeld voor in Nederland. De workshop van Vrieling Westerbork is bedoeld voor iedereen die zich hiertegen wil weren.

Het is niet altijd duidelijk of u te maken heeft met internetcriminelen. Zij kunnen zich namelijk voordoen als medewerker van een bank en om codes of persoonlijke informatie vragen. Welke gegevens kunt u wel en niet delen en in welke situatie? En wanneer moet u een website, e-mail of ander bericht wantrouwen? Tijdens de interactieve workshop leert u hoe u internetcriminaliteit herkent aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Zo krijgt u onder meer te zien hoe cybercriminelen proberen uw digicode, pincode of andere inloggegevens te ontfutselen. Thea van der Weide van Vrieling Westerbork: ,,Online betalen en financiële zaken online regelen wordt steeds normaler, maar goed inschatten wanneer u risico loopt is vaak lastig. Door proactief informatie over internetcriminaliteit te verstrekken, willen wij deze risico’s herkenbaar maken. We hopen zo veel mogelijk te voorkomen dat mensen slachtoffer worden van fraude. Zo helpen we u beter cyberweerbaar te worden.”

De workshop begint op 6, 11 en 27 oktober om 10.00 uur. Aanmelden kan via geldzaken@vrieling.net of 0593-371520. Men kan ook even binnen lopen bij het kantoor van Vrieling aan het Oosteinde 8A in Westerbork.