Een warmtepomp kan worden gefinancierd met de Drentse lening.
Een warmtepomp kan worden gefinancierd met de Drentse lening. (Eigen foto)

Vraag naar renteloze maatschappelijke energielening van Energiefonds Drenthe

Algemeen

DRENTHE -  Vijftien eigenaren van maatschappelijk vastgoed in Drenthe hebben sinds december gebruik gemaakt van de renteloze maatschappelijke energielening. Het gaat onder andere om dorpshuizen, musea en sportverenigingen. Zij vroegen de lening aan voor onder meer zonnepanelen, warmtepomp, (veld)-ledverlichting en isolatie. De renteloze lening kan aangevraagd worden via het Energiefonds Drenthe van provincie Drenthe en is bedoeld om vastgoed te verduurzamen en daarmee de energierekening te verlagen.

De maatschappelijke energielening is aan te vragen via de website van het Energiefonds Drenthe. De lening is bedoeld voor onder andere scholen, musea, dorpshuizen, sportverenigingen, zwembaden en religieuze organisaties met eigen vastgoed die willen verduurzamen en besparen op de energierekening. Met het instellen van de renteloze lening kunnen eigenaren van dit maatschappelijk vastgoed 100 procent van de investering financieren tot een bedrag van 200.000 euro. In totaal is er 6,6 miljoen euro beschikbaar.

Naast hulp bij financiering worden de eigenaren van maatschappelijk vastgoed geholpen met het inzichtelijk maken van de verduurzamingsmogelijkheden vanuit het programma Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed en het project Drenthe Sport Duurzaam.

Het Energiefonds Drenthe is het energiefonds van de Provincie Drenthe en heeft als doel het versnellen van de energietransitie in Drenthe. Door het verstrekken van energieleningen kunnen ondernemers, verenigingen en stichtingen de stap naar verduurzaming zetten.