Het 400e lid Jan Westerling uit Westerbork wordt door penningmeester Berdi Wijnbergen van de Racketclub Westerbork verwelkomd.
Het 400e lid Jan Westerling uit Westerbork wordt door penningmeester Berdi Wijnbergen van de Racketclub Westerbork verwelkomd. Racketclub Westerbork

Racketclub Westerbork verwelkomt 400e lid

Algemeen
Vereniging biedt vier sporten aan: tennis, padel, badminton en indoor pickleball

WESTERBORK - Na de introductie van padel en dankzij actieve ledenwerving heeft de Racketclub Westerbork onlangs zijn 400e lid kunnen verwelkomen. Jan Westerling uit Westerbork is door penningmeester Berdi Wijnbergen met felicitaties en een bos bloemen welkom geheten als nieuw verenigingslid.

De komst van twee padelbanen bij de Börker tennisvereniging zorgde meteen in juni 2022 al voor een grote stijging van het aantal leden. Dat was ook nodig, want drie jaar geleden ging het niet goed met de club. De teller bleef toen steken op 200 leden. 

Om de stijgende lijn te kunnen doorzetten, is er na onderzoek door een kleine groep betrokken leden voor gekozen om één tennisbaan op te offeren voor nog twee nieuwe padelbanen. Dit is in goed overleg met buurtbewoners en gemeente gerealiseerd in 2023. Het park aan de Homaat 1 in Westerbork bestaat nu uit vier tennisbanen en vier padelbanen.

De Racketclub Westerbork ziet dat de beide sporten elkaar versterken. Padel is aantrekkelijk, omdat het relatief eenvoudig is te leren. Tennissers hebben dankzij de uitbreiding van de vereniging met padel de mogelijkheid om beide sporten te beoefenen. Door de komst van de nieuwe leden heeft de Racketclub Westerbork een meer gelijkmatige verdeling van de leeftijdscategorieën gekregen. Vooral de aanwas in de groep twintigers en dertigers heeft voor een verjonging van de vereniging gezorgd.

De bloeiende vereniging is extra aantrekkelijk geworden na de fusie onlangs met de badmintonclub in Westerbork. Voor één aantrekkelijk contributietarief kunnen leden van de Racketclub Westerbork tennis, padel en/of badminton spelen. Volwassen leden betalen per jaar 145 euro contributie. Afhankelijk van de leeftijd en van het type lidmaatschap betalen junioren en studenten een tarief dat begint bij 49 euro.

Tijdens de zomerperiode is het voor inwoners van Midden-Drenthe bovendien mogelijk om voor een zeer gereduceerd bedrag vier maanden lang onbeperkt te tennissen of padellen. De Racketclub Westerbork doet dan namelijk mee aan de Zomerchallenge, die in samenwerking met de tennis- en padelbond wordt georganiseerd. Het is in die periode, van juni tot en met september, ook mogelijk om lessen af te nemen.

Na de zomer zal de Racketclub nog verder worden uitgebreid met indoor pickleball. Deze sport kan, net als badminton, alleen tijdens de zomermaanden worden beoefend. Tennissen en padellen kan in Westerbork het hele jaar door.

Om de groei van de vereniging te blijven faciliteren, heeft het bestuur van de Racketclub Westerbork de afgelopen jaren sterk geïnvesteerd in het park en in de toegankelijkheid ervan. Zo is er onder andere een nieuw pasjes- en afhangsysteem gekomen. Met een pasje kunnen leden het sportcomplex betreden. Via de app kunnen zij thuis al een baan reserveren. Zo kan er altijd worden gesport op het moment dat leden zin en tijd hebben.

Meer informatie over de mogelijkheden bij de Racketclub Westerbork is te vinden op de website www.rcwesterbork.nl.