Tijdens Koningsdag is er in Bovensmilde een Formule Een(d) loterij met een heuse F1-Badeendjesrace.
Tijdens Koningsdag is er in Bovensmilde een Formule Een(d) loterij met een heuse F1-Badeendjesrace. Pixabay

F1-Badeendjesrace op Koningsdag in Bovensmilde

Algemeen

BOVENSMILDE - Met de loterij Formule Een(d), een kleedjesmarkt en verschillende spellen voor jong en oud wordt Koningsdag op 27 april weer een groot feest in Bovensmilde. De festiviteiten vinden plaats op het terrein bij de IJsvereniging Voorwaarts aan de Molenwijk in Bovensmilde. De organisatie is in handen van de Oranje Feestvereniging en Wij Zijn Bovensmilde.

Om 11.00 uur start het feestprogramma met het traditionele fiets versieren voor kinderen, gevolgd door een optocht door het dorp. Om 12.00 uur start de kleedjesmarkt, zijn er verschillende kinderspelletjes en is er voor jonge actievelingen het Minigame Circuit. Verder zijn er springkussens op het feestterrein en kan er lekker worden gegeten en gedronken.

Voor de oudere jeugd en volwassenen is er vanaf 13.00 uur een 1-Minute-Challenge. Gratis opgave is mogelijk op de dag zelf. Deelnemers met genoeg behendigheid, tactiek, geduld, nauwkeurigheid en geluk maken kans op een mooie prijs.

De feestelijke Koningsdag wordt afgesloten met de loterij Formule Een(d). Dit is een opwarmertje voor de badeendjesrace die later dit jaar in Bovensmilde wordt gehouden. Elk lot dat wordt verkocht is verbonden met een badeendje. Alle verkochte eendjes worden om 15.30 uur losgelaten in een razendsnelle waterbaan. De eerste drie eendjes die aankomen, leveren de winnaars mooie geldprijzen op. Loten zijn online te koop via www.bovensmil.de/formuleeend. Loten worden in de brievenbus afgeleverd. 

Ook is het mogelijk fysiek een lot te kopen. De Oranje Feestvereniging en Wij Zijn Bovensmilde staan op zaterdag 20 april tussen 10.00 en 13.00 uur bij de Poiesz in Bovensmilde om loten te verkopen.