Met de ondertekening van de Afsprakenbrief door het bestuur van het park Thrianta en de gemeente is de permanente woonbestemming een stap dichterbij gekomen.
Met de ondertekening van de Afsprakenbrief door het bestuur van het park Thrianta en de gemeente is de permanente woonbestemming een stap dichterbij gekomen. Gemeente Midden-Drenthe

Park Thrianta in Spier stap dichterbij woonbestemming

Algemeen

SPIER - De omvorming van vakantiepark Thrianta in Spier naar permanente bewoning is een stap dichterbij. Het bestuur van het park en de gemeente Midden-Drenthe hebben hierover afspraken gemaakt, die zijn vastgelegd in een zogeheten Afsprakenbrief. Deze is onlangs door beide partijen ondertekend.

In de Afsprakenbrief staan de vervolgstappen, die genomen moeten worden in het onderzoek naar de mogelijkheden van een permanente woonbestemming. De meeste bungalows op het park Thrianta worden al permanent bewoond. 

De eerste stap is het formuleren van een streefbeeld, dat omschrijft hoe het park er straks als woonwijk uitziet. Daarbij wordt gekeken naar het groen, de wegen, de veiligheid en toekomstige bouwmogelijkheden. Ook de kosten worden in beeld gebracht.

Een volgende fase is het omzetten van dit streefbeeld naar een concreet transformatieplan, dat uiteindelijk in een Omgevingsplan moet resulteren. De recreatieve bestemming is dan definitief in een woonbestemming veranderd.

Gedurende dit proces zal een werkgroep van het bungalowpark nauw samenwerken met de gemeente en met de Taskforce Vitale Vakantieparken. Met deze Taskforce wil de gemeente Midden-Drenthe aan de ene kant vakantieparken behouden en versterken. Aan de andere kant zijn er parken die toeristisch nauwelijks nog betekenis hebben. Voor die laatste parken wordt in overleg met eigenaren en gebruikers een andere functie gezocht.

Op de foto is de ondertekening van de Afsprakenbrief te zien, met v.l.n.r.: Pieter van der Kruit, Zwaan Hoekstra, Arriëne Boer, Ina Mulder, Jeroen van der Kleij, Marja Schepers en wethouder Rico Schans.