Op de 31e Keramiekmarkt Noord-Nederland in Dwingeloo is op Hemelvaartsdag werk te bewonderen van negentig keramisten.
Op de 31e Keramiekmarkt Noord-Nederland in Dwingeloo is op Hemelvaartsdag werk te bewonderen van negentig keramisten. Ans Klok

Negentig keramisten komen naar 31e Keramiekmarkt in Dwingeloo

Algemeen

DWINGELOO - Zo’n negentig keramisten uit binnen- en buitenland tonen op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, hun werk tijdens de 31e Keramiekmarkt Noord-Nederland in Dwingeloo. Tussen 10.00 en 17.00 uur staan er op de Brink tal van marktkramen, die allemaal zijn omgetoverd tot kleine expositielocaties.

Tijdens de Keramiekmarkt kan het publiek met de deelnemende kunstenaars in gesprek gaan over het geëxposeerde werk, dat ook te koop is. Bezoekers kunnen op de markt tevens genieten van groot draaiwerk en mozaïekwerk. Kinderen mogen gratis kleien.

Een deskundige jury beoordeelt tijdens de markt het werk van de deelnemende keramisten. Twee prijzen zullen er worden toegekend: de Keramiekprijs Noord-Nederland, beschikbaar gesteld door Wiechers Wonen, en de Draaiprijs voor de beste draaiprestatie. Die laatste onderscheiding is beschikbaar gesteld door VEKA, een bedrijf in keramische grondstoffen, en de organiserende Stichting Keramiekmarkt Noord-Nederland Dwingeloo. Anders dan voorgaande jaren worden ook de tweede en derde plaats in beide categorieën met een geldprijs beloond. De prijzen worden uitgereikt om 15.00 uur.

Om de sfeer te verhogen is er tijdens de Keramiekmarkt de hele dag livemuziek. De entree voor dit evenement bedraagt 5 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Bezoekers kunnen hun auto kwijt op de parkeerplaatsen voor lang parkeren aan de Brug-es en de Brinkweg.