Zanger-pianist Roon Staal treedt op donderdag 16 mei op in Grand Café De Brink in Dwingeloo.
Zanger-pianist Roon Staal treedt op donderdag 16 mei op in Grand Café De Brink in Dwingeloo. Roon Staal

Roon Staal treedt op in Dwingeloo

Algemeen

DWINGELOO - Zanger en pianist Roon Staal doet tijdens zijn Lente Tour op donderdag 16 mei Dwingeloo aan. In Grand Café De Brink geeft hij vanaf 20.00 uur een concert.

De 44-jarige Roon Staal staat bekend om zijn warme tenorstem en melodieuze pianospel. Hij speelt covers en eigen werk, zowel in het Engels als in het Nederlands. Staal zingt onder meer de coversongs ‘Help me through the night’, ‘I have a dream’, ‘Sound of silence’ en ‘Stay with me ‘till the morning’. Uit zijn eigen werk brengt hij onder andere ‘The garden of light’, het Malawiaans gebed en ‘Promise’ ten gehore.

Als kind stond Staal al op de theaterplanken en in tv-studio’s met artiesten als John Kraaijkamp senior, Ruth Jacott, Ron Brandsteder en Ernst Daniël Smit. In de hit-musical Les Miserables speelde hij de kinderrol Gavroche in het Carré Theater. Als jonge twintiger nam Staal de titelrol in de rock-opera Tommy op zich. In de musical Rembrandt speelde hij Titus, de zoon van Rembrandt, naast Henk Poort. Met Chantal Janzen en Freek Bartels gaf Staal in 2010 gestalte aan het verhaal van de Hollandse musical Petticoat. Daarna trad Roon Staal veel op in het buitenland met zijn solo werk. De laatste tijd is hij in Nederland zo’n vier keer per jaar ‘on tour’.

Meer informatie over het concert is te vinden op de website www.roonstaal.com. Reserveringen kunnen via de site worden gemaakt of door te bellen met 06-15403125.