Een van de winnende teams met de slagroomtaart.
Een van de winnende teams met de slagroomtaart.

Voetballers strijden in Beilen om slagroombokaal

Sport

BEILEN - Op Sportpark Noord-West in Beilen is zondag door een grote groep van 90 jonge voetballers gestreden om de Jumbo Slagroombokaal. Het jaarlijkse toernooi was ook dit keer  zeer geslaagd. 

De organisatie van het spektakel was in handen van voetbalschool Football Skills Drenthe (FSD) in samenwerking met vv Beilen.

De trainingen van de voetbalschool staan normaal in het teken van het aanleren van schijnbewegingen, passen en trappen, duelkracht en doelgerichtheid. De laatste training van het najaar staat echter traditiegetrouw in het teken van de strijd om de slagroombokaal. De jonge voetballers kunnen dan in toernooivorm laten zien wat ze geleerd hebben.

De kinderen - afkomstig uit heel Drenthe en zelfs Groningen - werden verdeeld in acht teams die in twee leeftijdscategorieën streden om de slagroomtrofee. Voor de winnaars in elke categorie was er een slagroomtaart, aangeboden door Jumbo Mulder in Beilen.

Organisator Niels Maagd van FSD: ,,Wij willen kinderen zelfvertrouwen geven door onze clinics aan te bieden. Vaak wordt gekeken naar wat jongeren niet kunnen, maar ons doel is om erachter te komen wat iemand wél kan. We willen jongeren zelfvertrouwen geven.’’

In maart pakt de voetbalschool de draad weer op en worden de techniektrainingen op de zondagochtend hervat.

Een van de winnende teams met de slagroomtaart.